DSVSA Suceava:

Sute de litri de lapte ai unui producător sucevean au fost retraşi din consum

> În sticle au ajuns particule de cauciuc din garnituri ale instalaţiei de dezinfecţie

Sute de litri de lapte dintr-un lot al unui producător sucevean au fost retraşi din consum, iar firma a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că în sticlele de lapte au ajuns particule de cauciuc din garnituri ale instalaţiei de dezinfecţie.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Dănuţ Corneanu, a declarat ieri că au fost retraşi din consum 480 de litri de lapte.

„Am făcut o anchetă şi s-a constatat întreţinerea necorespunzătoare a echipamentelor de lucru a instalaţiei de pasteurizare şi de ambalare” a spus Corneanu.

El a menţionat că a fost o suprapresiune pe instalaţia de dezinfecţie cu circuit închis care a dus la deteriorarea câtorva garnituri din instalaţie, iar particule de cauciuc provenite din respectivele garnituri au intrat în recipientele de lapte.

Potrivit acestuia, instalaţia a funcţionat pe dezinfecţie şi apoi a intrat automat pe clătire.

„Nu a existat niciun pericol pentru sănătate, ci doar disconfort pentru ceea ce era în sticlă” a spus Corneanu.

El a menţionat că, pe lângă retragerea lotului, firma a fost amendată şi cu 10.000 de lei pentru întreţinerea necorespunzătoare a instalaţiei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: