Premiu al USR pentru Elena-Brânduşa Steiciuc

În cadrul festivităţii de acordare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru apariţii editoriale din anul 2017, care a avut loc vineri, 9 noiembrie, la Filiala Iaşi, prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc, de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a primit Premiul Reprezentanţei Suceava.

Potrivit unui comunicat al USV, volumul distins – intitulat „Francophonie & Diversite” –, publicat la editura universităţii sucevene, conţine articole, cronici, interviuri despre şi cu autori francofoni contemporani, care conturează, prin scrierile lor, identitatea plurală a francofoniei în secolul XX şi la începutul noului mileniu.

„O mare parte dintre autorii prezenţi în acest volum (Panait Istrati, Emil Cioran, Oana Orlea, Rodica Iulian, Liliana Lazar) sunt de origine română, ceea ce subliniază, o dată în plus, contribuţia majoră a României la un fenomen literar de anvergură mondială” a arătat sursa citată.

Puternic implicată în studierea şi susţinerea fenomenului literar francofon, expert al Agence Universitaire de la Francophonie pentru acest domeniu, prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc aduce prin acest nou volum o contribuţie majoră la studiul diverselor faţete ale literaturilor de expresie franceză. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: