Atletism

Performanţe excepţionale ale secţiei de atletism din cadrul CSU Suceava în anul 2018

Secţia de atletism a Clubului Sportiv Universitatea din Suceava a terminat şi anul competiţional 2018 cu o serie de rezultate deosebite. Trei dintre atleţii clubului, studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, s-au clasat pe podium sau au obţinut performanţe de top în cadrul mai multor competiţii naţionale şi internaţionale.

Astfel, cel mai titrat sportiv al clubului, Alin Firfirică, student în anul al III-lea la Educaţie fizică şi sportivă, a concurat la proba de aruncarea discului, cu rezultate excepţionale: campion balcanic, campion naţional la seniori şi o clasare pe locul 7 la Campionatul European de Seniori, competiţie în cadrul căreia doar trei atleţi din România au ajuns în finală.

Analiza acestor rezultate îl plasează pe Alin Firfirică pe a doua poziţie, ca valoare, în atletismul românesc, iar aruncarea sa de 66,22 m, un record personal, face ca studentul USV să se situeze în elita mondială a aruncătorilor de disc, ramură sportivă foarte competitivă la nivel internaţional.

Pregătit, în ultimii 3 ani, de antrenoarea Costian Daniela, Alin Firfirică îşi propune pentru anul competiţional 2019 obţinerea unei medalii la Campionatul Mondial Universitar, care va avea loc în luna iulie, şi, de asemenea, să îşi menţină titlurile de campion naţional şi balcanic.

La cei 21 de ani ai săi, Marius Musteaţă, student în anul al II-lea la programul de studii Educaţie fizică şi sportivă, are deja un palmares semnificativ la proba de aruncarea greutăţii, patru titluri de campion naţional la tineret (două în sală şi două în aer liber) şi două medalii de argint la seniori (una în sală şi una în aer liber). Pentru anul 2019, acesta îşi propune obţinerea de titluri naţionale la proba care l-a consacrat, câştigarea unei medalii la Campionatele Europene de Tineret, dar şi plasarea în primii cinci sau chiar cucerirea unei medalii la Campionatele Mondiale Universitare. Performanţele sale şi tinereţea fac ca Marius Musteaţă să figureze în Top 5 cei mai buni sportivi din Europa la tineret (U 23). Menţionăm faptul că Marius practică şi aruncarea discului ca probă secundară.

Cel de-al treilea sportiv, Ştefan Mura, student în anul al II-lea la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (Educaţie fizică şi sportivă), este Campionul Republicii Moldova la aruncarea discului. În vârstă de doar 21 de ani, Ştefan a depus, în mai 2017, documentaţia necesară pentru obţinerea cetăţeniei române. Fiind un tânăr cu perspective sportive, CSU îşi doreşte ca anul următor el să ne reprezinte ţara la Campionatele Europene de Tineret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: