Simbol al Unirii

Un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei va ajunge la Alba Iulia

> Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur: Dăm un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei, de aici, de unde aproape 200 de ani Ţara Moldovei a fost condusă > Primarul de Alba Iulia: E un pic de pământ stropit cu sânge, un pic de pământ care a fost martor la toate luptele voastre, la toate frământările

Autorităţile sucevene au oferit, miercuri, autorităţilor din Alba Iulia, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei, în care a fost sădit un puiet de fag, care să ajungă la Alba Iulia ca simbol al unirii.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că, împreună cu primarul Ion Lungu, a pregătit pentru „fraţii ardeleni”, primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei, „de aici de unde aproape 200 de ani Ţara Moldovei a fost condusă”.

„În pământul oferit a fost sădit un puiet de fag, din Ţara Fagilor, Bucovina, cu destinaţia Alba Iulia, să poposească acolo, să crească acolo ca simbol al unirii” a spus Flutur.

Primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, care a preluat vasul, a spus că nu credea că va fi atât de emoţionat în acele momente, pentru că nu este un gest oarecare să primeşti un pic de pământ din această cetate care sute de ani nu a fost niciodată cucerită.

El a arătat că această cetate demonstrează spiritul de oameni liberi, de oameni care ştiu să se bată pentru ceea ce au.

„E un pic de pământ stropit cu sânge, un pic de pământ care a fost martor la toate luptele voastre, la toate frământările, un pic de pământ care spune despre voinţa voastră de a vă uni cu ţara, de a vă uni cu România şi lucrul acesta s-a întâmplat, lucrul acesta s-a făcut aşa cum trebuie” a spus Mircea Hava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: