Rectorul USV, Valentin Popa, a oferit preşedintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, Diploma de excelenţă a USV

 > Potrivit lui, cooperarea dintre judeţul Suceava şi regiunea Schwaben, inclusiv în plan academic, între Universitatea din Suceava şi Universitatea din Augsburg, este, probabil, una dintre cele mai longevive

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. dr. ing. Valentin Popa, a oferit, ieri, preşedintelui regiunii Schwaben din Germania, Jurgen Reichert, Diploma de excelenţă a USV pentru contribuţia deosebită adusă creşterii prestigiului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în regiunea Schwaben şi în Germania şi pentru consolidarea relaţiilor dintre Bucovina şi regiunea Schwaben.

Valentin Popa a spus în discursul său că succesul unei cooperări instituţionale stă în oamenii care, cu voinţă şi credinţă în valori comune, veghează asupra parteneriatelor derulate.

„Cooperarea dintre judeţul Suceava şi regiunea Schwaben, inclusiv în plan academic, între Universitatea din Suceava şi Universitatea din Augsburg este probabil una dintre cele mai longevive de acest tip, având la bază un trecut comun, reprezentat de comunităţile de şvabi bucovineni şi mai puţin de raţiuni de ordin economic şi financiar” a spus rectorul USV.

El a subliniat că s-a clădit o legătură specială între cele două părţi.

Valentin Popa a amintit că în anul 2007 USV i-a oferit lui Jurgen Reichert titlul de Doctor Honoris Causa al USV pentru recunoaşterea meritelor sale în relaţiile internaţionale, în special în domeniul problematicii persoanelor defavorizate în Europa, şi de cooperare între Bucovina şi Schwaben.

Rectorul a mai spus că în ceea ce priveşte cooperarea dintre Universitatea Augsburg şi USV, la aceasta a stat la bază şi încă veghează Institutul Bukowina din Augsburg.

El a enumerat mai multe aspecte legate de această cooperare, între care stagii de pregătire pentru studenţi şi cadre didactice în baza unui acord-cadru din anul 2001, burse acordate studenţilor la şcoli de vară sau la activităţi ale Institutului Bukowina din Augsburg, dotarea laboratorului de robotică al Facultăţii de Mecanică, Mecatronică şi Management cu un robot şi softurile aferente şi vizite de studiu la Augsburg, derularea de activităţi culturale de către Lectoratul de limbă germană începând din 2007, sprijinirea înfiinţării Bibliotecii de limbă germană, susţinerea cazării studenţilor Erasmus, colaborarea USV cu un lector vorbitor nativ de limbă germană sau suplimentarea burselor Erasmus.

În acest context, Valentin Popa, în numele comunităţii academice sucevene, a oferit preşedintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, Diploma de excelenţă pentru contribuţia deosebită adusă creşterii prestigiului Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava în regiunea Schwaben şi în Germania şi pentru consolidarea relaţiilor dintre Bucovina şi regiunea Schwaben.

Rectorul USV şi-a exprimat încrederea că pe baza a ceea ce s-a realizat în această perioadă va determina ca şi noua conducere a Regiunii Schwaben să continue proiectele începute. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: