Prima medalie „Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara”, înmânată de primarul Lungu preşedintelui Iohannis

Primăria Municipiului Suceava a comandat, în cinstea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, 300 de medalii aniversare „Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara”.

„Prima dintre acestea o voi înmâna, astăzi, domnului preşedinte Klaus Iohannis” a declarat, ieri, primarul Ion Lungu. Preşedintele României a fost ieri în municipiul Suceava, unde a depus o coroană de flori la monumentul unionistului Iancu Flondor şi a vizitat Muzeul Bucovinei. La Cetatea de Scaun Sucevei, cu ocazia oferirii Drapelului naţional, Klaus Iohannis a ţinut o alocuţiune pe marginea importanţei şi semnificaţiei Marii Unirii.

Ion Lungu crede că, prin participarea la evenimentele din Suceava, preşedintele Iohannis recunoaşte rolul important al Bucovinei în materializarea idealului de veacuri al românilor. „Este onorantă această vizită a domnului preşedinte Iohannis la Suceava. Practic, aici se dă startul serbărilor Marii Uniri de la Alba Iulia. Faptul că domnul preşedinte a venit la Suceava este recunoaşterea meritului pe care l-a avut Bucovina în realizarea României Mari” a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: