Se încheagă o nouă majoritate PNL – PMP – ALDE în Consiliul Local Suceava?

> Dan Ioan Cuşnir arată că ALDE a susţinut, alături de PNL şi PMP, alocarea unui „ajutor social” de 100.000 lei către o asociaţie de hipism din Suceviţa, în dauna unor cluburi din Suceava care au adus zeci de medalii naţionale şi chiar europene

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, crede că în ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava s-a conturat o nou majoritate PNL –PMP – ALDE arătând că în două cazuri consilierii locali ALDE au votat alături de majoritatea PNL – PMP, făcând jocul primarului Ion Lungu.

Astfel, Cuşnir susţine, într-un comunicat de presă, că în şedinţa de consiliu local de joi, 25.10.2018, la propunerea lui Ion Lungu, consilierii locali PNL, PMP şi ALDE au votat reducerea alocărilor financiare către alte ramuri sportive şi alocarea sumei de 100.000 lei (1.000.000.000 lei vechi) către Clubul de hipism din Suceviţa.

„După 14 ani de mandat, o fi descoperit Ion Lungu că Suceava este un oraş cu tradiţie în hipism, dar să aloci hipismului cât pentru lupte, atletism, tir sportiv, tir cu arcul, box şi hochei la un loc pare cam mult. Deci, la propunerea lui Ion Lungu, majoritatea formată din consilierii locali PNL, PMP şi ALDE a alocat unei asociaţii sportive private din Suceviţa cât a alocat pentru şase secţii sportive ale Clubului Municipal Suceava, la un loc” arată liderul social-democrat sucevean.

El adaugă că nu ştie nimeni dacă Clubul de hipism din Suceviţa are vreo legătură cu municipiul Suceava sau ce rezultate sportive deosebite a obţinut, dar există certitudinea că secţiile sportive de lupte, atletism şi tir aparţinând Clubului Sportiv Municipal Suceava au adus Sucevei zeci de medalii naţionale şi chiar europene.

„Să fie această alocare financiară către Clubul de hipism din Suceviţa liantul către o nouă majoritate PNL + PMP + ALDE din Consiliul Local Suceava?” întreabă Cuşnir.

El a menţionat că o altă hotărâre de consiliu local din aceeaşi şedinţa din 25.10.2018, PUZ-ul pentru regimul de înălţime parter+mezanin+7 etaje pentru un bloc de pe strada Universităţii, care va umbri Biserica „Sfântul Nicolae” pe rit vechi şi care va bloca orice posibilitate ulterioară de modernizare a Patinoarului Artificial din Suceava, a fost votată cu sprijinul ALDE.

„Având în vedere că la şedinţa respectivă a lipsit un consilier local PNL, acest proiect de hotărâre putea fi aprobat doar cu votul şi al consilierilor locali ALDE, pe lângă cei ai PNL şi PMP. Ceea ce s-a şi întâmplat, Ion Lungu a promovat un nou proiect imobiliar care va sufoca Suceava” a explicat Cuşnir.

El a precizat că i se pare interesant că tocmai cei care se laudă ca fiind iniţiatorii unei legi împotriva ajutoarelor sociale pentru cei ce nu muncesc au aprobat alocarea unui „ajutor social” de 100.000 lei către o asociaţie de hipism din Suceviţa.

„Toate acestea au sunt posibile deoarece Suceava este condusă de 14 ani de nişte incompetenţi, iar incompetenţa în administraţie duce întotdeauna la impotenţă administrativă. Conducerea Primăriei Sucevei este impotentă din punct de vedere administrativ. Lungu, Harşovschi şi PNL-ul au pierdut contactul cu realitatea şi cu nevoile Sucevei, au încălcat contractul social cu Sucevenii şi sacrifică şase secţii ale Clubului Sportiv Municipal Suceava, pentru «o coadă de cal». Suceava are nevoie de Ordine şi Progres. Există soluţii! Suceava trebuie să fie condusă de o echipă care înţelege ce înseamnă să faci «Totul pentru Suceava!»” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: