Introducerea alimentării cu gaze naturale în Burdujeni-sat a început cu o pauză

> „Astăzi suntem doar la faza de poveşti, cu predarea amplasamentului şi organizarea de şantier” a constatat primarul Ion Lungu, menţionând că va merge la faţa locului, pentru a grăbi începerea efectivă a lucrărilor

Deşi ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă de pe parcursul săptămânii trecute, firma constructoare nu a avut niciun reprezentant la şedinţa de ieri, de la sediul Primăriei, a comandamentului pentru analizarea stadiului investiţiilor din municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu s-a declarat nemulţumit că respectivul constructor nu profită de vremea bună, astfel încât să pregătească terenul şi să facă intervenţiile pe care condiţiile meteorologice favorabile le permit. Edilul-şef a constat că „astăzi suntem la faza de poveşti, doar cu predarea amplasamentului şi organizarea de şantier”. Prezent la comandament a fost, totuşi, dirigintele de şantier, care a precizat: „constructorul nu a venit” pe teren!

„Am dat ordin de începere a lucrărilor, însă aşa este, 5 noiembrie este stabilită ca dată oficială pentru demararea acestora. O să merg la faţa locului, să îi văd cu utilaje, cu muncitori, să se facă amenajările de şantier, să se demareze efectiv lucrările” a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Pe 10 octombrie, Primăria Suceava a semnat contractul cu Test Prima, societatea care a câştigat licitaţia pentru extinderea reţelelor de gaze naturale în cartierele Burdujeni-sat şi Tineretului, de pe Dealul Mănăstirii Teodoreni. Valoarea contractului pentru investiţia amintită este de 3,71 de milioane de lei, fără TVA, iar intervenţiile vor dura 36 de luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 25 octombrie, după ce societatea constructoare a depus garanţia de bună execuţie prevăzută de lege. Finanţarea intervenţiilor este asigurată dintr-un credit disponibil din 2019, până atunci contravaloarea lucrărilor va fi plătită din sursele proprii ale Primăriei. „Vream să facem cât mai mult în acest an, dacă vremea ne va permite” a declarat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: