Câmpulung Moldovenesc

Investiţie de peste două milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere

> Mihăiţă Negură a precizat că în prima etapă se vor executa numai lucrări de profilare a terasamentului şi aplicarea unui strat de asfalt

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat că au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere şi a trotuarelor din localitate.

Mihăiţă Negură a precizat că în prima etapă se vor executa numai lucrări de profilare a terasamentului şi aplicarea unui strat de asfalt de 7-8 cm (binder), conform proiectului, urmând ca în etapa a doua, în 2019, să fie executate următoarele lucrări: preluare de ape pluviale, trotuare, al doilea strat de asfalt (stratul de uzură) şi marcaje rutiere.

„În această toamnă vor fi executate lucrările din prima etapă pe următoarele străzi: Zorilor, M. Sadoveanu, Buneşti, Tomşa, Aurel Vlaicu, Simion Papuc, Gr. Sabie, Cloşca, Gen. Praporgescu, Aleea Trandafirilor, Giuseppe Verdi, Muşatinilor” a arătat primarul de Câmpulung Moldovenesc, subliniind că valoarea investiţiei este de 2.330.223 lei din bugetul local, iar lungimea totală a străzilor ce vor fi asfaltate este de 8 km.

Primarul a menţionat că celelalte străzi adiacente străzilor menţionate, ca şi alte străzi din municipiu, vor fi reabilitate printr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro finanţat din fonduri europene, proiect depus în luna august la ADR Nord-Est, în prezent aflându-se în procedura de evaluare.

„Acest proiect prevede: asfaltarea a încă 8,2 km de străzi, construirea a 40 de locuinţe sociale, reabilitarea Vilei Emil Bodnăraş, construirea unui centru de agrement pentru tineret, amenajarea de spaţii verzi şi de parcuri. Străzile menţionate mai sus au toate utilităţile (apă, canalizare, gaz metan). Străzile fără apă şi canalizare vor fi asfaltate după ce va fi început şi finalizat proiectul de apă, canalizare şi modernizare staţie de epurare, în valoare de 23 milioane de euro din fonduri europene” a mai spus Mihăiţă Negură, menţionând că proiectul se află în procedură de evaluare şi că speră ca lucrările să înceapă în anul 2019. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: