Aeroportul Suceava ar putea avea primul terminal cargo din ţară unde se vor putea încărca şi animale vii

> O delegaţie din Qatar discută un astfel de proiect cu autorităţile sucevene > Pentru noul terminal de pasageri se selectează constructorul

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, în plenul Consiliului Judeţean, că o delegaţie din Qatar discută despre exportul de carne şi animale vii către ţările arabe.

„O delegaţie din Qatar a reluat, luni dimineaţa, discuţiile cu Consiliul Judeţean Suceava pe clusterul privind bioeconomia, privind exportul de carne către ţările arabe” a spus Flutur.

El a menţionat că sunt discuţii şi cu fermieri şi cu procesatori din Suceava şi Botoşani.

„Se discută despre construcţia unui terminal cargo cu specific de încărcat şi animale vii. Ar fi singurul din ţară” a menţionat Flutur.

El a adăugat că nu ştie la ce concluzii se va ajunge, dar a menţionat că aceste discuţii s-au reluat după ce a fost ridicat embargoul pentru cei din Qatar.

Gheorghe Flutur a declarat şi că speră ca până la sfârşitul anului să fie semnat contractul pentru noul terminal de pasageri pe aeroport.

„Am extins numărul de containere ca să facem faţă în condiţii civilizate cu pasagerii care vin şi pleacă de pe aeroportul nostru. Ne-am dorit şi mai mult. Noi am demarat procedurile. Se lucrează la evaluare şi sperăm să avem cât mai repede câştigătorul, să vedem cine va construi terminalul de la Suceava” a spus Flutur.

El a răspuns astfel unei întrebări adresate de consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir privind dezvoltarea Aeroportului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: