Transrarău va fi închis pe perioada iernii

 > Drumul judeţean spre aeroport va fi deszăpezit, pentru a fi menţinut deschis > Consiliul Judeţean Suceava anunţă că va decide prioritatea deszăpezirii drumurilor judeţene

Drumul judeţean 175 A Câmpulung Moldovenesc – Rarău –Chiril (Transrarău) va fi închis pe perioada iernii, în timp ce drumul spre Aeroportul Suceava va fi deszăpezit, pentru a fi menţinut deschis tot timpul, potrivit unui proiect de hotărâre al CJ.

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, luni, în cadrul şedinţei lunare, o hotărâre prin care se stabileşte prioritatea deszăpezirii drumurilor judeţene pe timp de iarnă, fiind stabilite patru categorii de funcţionalitate.

Astfel, pe nivelul 1 de viabilitate se încadrează drumurile care leagă judeţul Suceava de judeţele învecinate, drumurile ce leagă zone cu populaţie numeroasă care nu poate fi aprovizionată pe rute ocolitoare, zone industriale importante care trebuie aprovizionate cu materii prime, alimente sau forţă de muncă.

De menţionat este că  pe primul nivel de viabilitate este încadrat şi drumul judeţean DJ 290A, km 0+000 – 3+200 Salcea (DN29) – Aeroport, în vederea asigurării circulaţiei spre Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava.

Pe nivelul 2 de viabilitate se încadrează drumurile ce leagă centrele de comună cu oraşele sau centrele de comună între ele, drumurile care se racordează cu drumurile naţionale şi asigură accesul spre frontieră, precum şi drumurile care traversează zone turistice.

Nivelul 3 de viabilitate cuprinde restul drumurilor judeţene unde se intervine cu mijloace locale sau în caz de necessitate, în timp ce nivelul 4 de viabilitate cuprinde sectoare de drumuri cu trafic redus, motiv pentru care cheltuielile pentru menţinerea în stare de viabilitate sunt mari şi nu pot fi justificate din punct de vedere economic.

„Având în vedere resursele financiare reduse, propunem ca pe drumurile judeţene încadrate la nivelul 3 şi 4 de viabilitate pe timp de iarnă să se acţioneze numai în cazuri deosebite, ca urmare a solicitărilor formulate de primari, şcoli sau alte instituţii publice, pentru deblocarea autovehiculelor surprinse de căderile masive de zăpadă sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară” se arată în expunerea de motive a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Totodată, el propune ca drumul judeţean DJ 175A Câmpulung Moldovenesc – Rarău – Chiril să fie închis în perioada de iarnă, deoarece traseul este în zonă montană cu teren accidentat, declivităţi mari, iar lăţimea părţii carosabile are dimensiuni reduse.

De menţionat este că, pe drumurile judeţene încadrate pe nivel 3 şi 4 de viabilitate, agenţii economici interesaţi vor putea executa lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului numai cu acordul prealabil al administratorului drumului, respectiv al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava în calitate de instituţie subordonată Consiliului Judeţean Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: