Primele autobuze electrice vor circula în municipiul Suceava din primul trimestru al lui 2019

Primele autobuze electrice vor circula în municipiul Suceava începând cu primul trimestru al anului viitor, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a menţionat că licitaţia pentru aceste autobuze s-a încheiat.

El a spus că la licitaţia organizată de Primăria Suceava au fost depuse două oferte, una a SC Anadolu Automobil Rom SRL Bucureşti, iar cealaltă de  ZD Bus, ultima ofertă fiind descalificată.

Primarul a precizat că cele cinci autobuze vor fi achiziţionate cu 4,7 milioane de lei fără TVA, sumă rezultată din economiile realizate de Primăria Suceava la proiectele cu fonduri elveţiene derulate în municipiu.

Ion Lungu a menţionat că la 31 octombrie urmează să fie semnat contractul de achiziţie, iar autobuzele ar urma să fie livrate în termen de 6 luni.

El a arătat că astfel, în februarie – martie, primele autobuze electrice vor începe să circule.

 Primăria Suceava intenţionează să constituie un parc de 60 de autobuze electrice, dintre care cinci sunt deja în procedura de achiziţie, alte 15 urmează să fie livrate de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar 40 ar urma să fie achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană prin POR 2014 – 2020.

Ion Lungu estimează că în a doua parte a anului viitor vor ajunge la Suceava şi celelalte autobuze electrice prin proiectul depus prin POR 2014-2020. Prin acelaşi proiect, municipalitatea va construi divizia electrică a TPL, dar va fi implementat şi un sistem de ticketing şi de afişare a timpilor de aşteptare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: