„Mişcările” guvernamentale dăunează proiectelor cu finanţare UE

> Primăria Suceava vrea să depună proiectul pentru achiziţionarea autobuzelor electrice, însă remanierea ar putea duce la întârzierea procedurilor specifice > „Declarativ, toată lumea spune că vrea să urgenteze accesarea de fonduri europene“  evidenţiază primarul Ion Lungu

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, speră ca remanierea Guvernului Viorica Dăncilă să nu afecteze derularea procedurile aferente programelor cu finanţarea europeană nerambursabilă. În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020,  Primăria Suceava intenţionează să acceseze 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”, proiectul urmând a fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est în luna noiembrie.

„Ne dorim să finanţăm acest acord de finanţare cât mai repede. Însă lucrurile sunt în mişcare la minister, din punct de vedere politic se fac nişte înlocuiri. Dar sper să fie stabilitate, să putem avea discuţii la nivel de minister, la autoritatea de management a POR. Declarativ, toată lumea spune că vrea să urgenteze accesarea de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, iar această axă de mobilitate urbană este cea mai solicitată la nivelul primăriilor din ţară” explică şeful executivului sucevean.

Autorităţile sucevene au întocmit proiectul  „Sistem integrat de transport ecologic” încă din iarna lui 2017, însă primării mari din ţară au cerut amânarea termenului de depunere până pe 31 decembrie 2018. Edilul-şef crede că jumătatea anului 2019 ar fi un termen realist pentru furnizarea, de către câştigătorul licitaţiei, a autobuzelor în cauză, însă doar dacă aceasta nu va fi contestată.

„Vrem ca aceste autobuze să vină până la jumătatea anului viitor. Dacă nu sunt contestaţii, se poate, dar dacă vor fi, lucrurile se complică. Însă, aşa cum am mai spus, sunt obligat să fiu optimist, să gândesc pozitiv”, a spus Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: