Pe motiv că sunt vechi

Există suceveni care refuză locuinţele ANL

> Consiliul Local aprobă lista cu beneficiarii apartamentelor proaspăt construite,  primarul Ion Lungu susţinând că este pentru prima dată când există mai multe locuinţe decât trebuie > „Persoanele care sunt în capul listei au mai avut vreo trei oferte de locuinţe ANL, însă le-au refuzat, pentru că nu erau noi” a declarat şeful municipalităţii

Primăria Suceava a preluat de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) noile blocuri construite cu finanţare de la bugetul de stat, protocolul de predare-primire fiind semnat ieri.

Primarul Ion Lungu a precizat că preluarea are loc la o valoare a investiţiei de 10,99 de milioane de lei, echivalentul a circa 2,4 milioane de euro. Cele 80 de noi unităţi de locuit au fost ridicate cu fonduri guvernamentale pe o suprafaţă de teren  de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, acolo unde mai există blocuri ANL, cât şi altele, cu destinaţia de locuinţe sociale. Amplasamentul pe care s-au construit cele 4 blocuri a fost predat firmei Victor Construct pe 16 iunie 2016, la acel moment durata execuţiei fiind estimată la 24 de luni. În cadrul contractului, autorităţile locale s-au angajat la suportarea cheltuielilor cu realizarea reţelelor de utilităţi.

Pe de altă parte, de precizat este că, în şedinţa ordinară de astăzi a Consiliului Local, este supusă aprobării lista cu beneficiarii noilor unităţi de locuit. Şeful executivului local este surprins că, în ciuda multitudinii de dosare înregistrate, puţini dintre cei îndreptăţiţi s-au prezentat la serviciul specializat pentru a-şi reînnoi documentaţia.

„Sunt valide numai 89 de dosare. Solicitări sunt de ordinul sutelor, însă nu au venit să-şi reactualizeze dosarul, să aducă adeverinţe de venit, aşa cum prevede legea. Ca atare, pentru prima dată în istorie avem mai multe locuinţe decât ne trebuie” reliefează ocupantul fotoliul administrativ din Areni. Conform lui Lungu, pe lângă cele 80 de apartamente din blocurile proaspăt terminate, disponibile mai sunt încă 15 dintre cele construite în perioadele anterioare. Pe lista cu priorităţi supusă aprobării plenului deliberativului municipal, primul beneficiar a întrunit un punctajul maxim de 87 de puncte, având o vechime a cererii de 10 ani, în timp ce ultimul a adunat doar 41 de puncte.

„Persoanele care sunt în capul listei au mai avut vreo trei oferte de locuinţe ANL, însă le-au refuzat, pentru că nu erau noi. Au aşteptat să se dea în folosinţă aceste locuinţe noi, având în vedere punctajul bun” a declarat edilul-şef, într-o conferinţă de presă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: