Treizeci de angajaţi pe loc la Bursa absolvenţilor

> Selectate în vederea încadrării au fost 593 de persoane, cele mai multe în domeniile industriei alimentare, restaurante, prelucrarea lemnului, activităţi de protecţie şi gardă, tipărire, fabricarea autovehiculelor şi colectarea deşeurilor

 Nu mai puţin de 146 firme sucevene au avut standuri, ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava. Cei mai mulţi angajatori prezenţi cu oferte de posturi vacante au provenit din Suceava, respectiv 70, după care au urmat cei din Câmpulung Moldovenesc (33), Fălticeni (27) şi Rădăuţi(16). Persoanele aflate în căutarea unui job au putut alege din 1.108 de locuri de muncă scoase la bătaie, în Suceava fiind disponibile 763 dintre acestea, în Fălticeni-148, în Rădăuţi -104, iar în Câmpulung Moldovenesc 132. Interesaţi s-au arătat 1.260 de participanţi, 612 luând parte la bursa din Suceava, 284 la cea din Rădăuţi, 232 în Fălticeni şi 132 în Câmpulung Moldovenesc. Selectate în vederea încadrării au fost 569 de persoane, cele mai multe, adică 306, provenind din reşedinţa de judeţ, urmând, în ordine, municipiile Fălticeni cu 97, Rădăuţi, cu 84 de potenţial angajaţi şi Câmpulung Moldovenesc, cu 82. De remarcat este faptul că 33 dintre persoanele participante la interviuri au obţinut deja câte un loc de muncă, 14 din Suceava, 9 din Fălticeni, 8 din Rădăuţi şi 2 din Câmpulung Moldovenesc. „Angajatorii participanţi la actuala ediţie a Bursei s-au declarat încrezători în reuşita demersului de recrutare, cu excepţia celor care activează în domeniul asigurărilor. O participare inedită, în urma colaborării cu Penitenciarul Botoşani, a fost grupul de 14 persoane care urmează să se elibereze din detenţie în perioada următoare. Ei au susţinut interviuri cu angajatori din domeniul construcţiilor şi a prelucrării lemnului. Firmele care au declarat că au candidaţi ce întrunesc condiţiile de angajare, activează în domeniile industriei alimentare, restaurante, prelucrarea lemnului, activităţi de protecţie şi gardă, tipărire, fabricarea autovehiculelor, colectarea deşeurilor”, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, care a menţionat că, după ce se vor finaliza interviurile cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea Bursei, vor fi publicate datele finale referitoare la statistica ocupării absolvenţilor din 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: