Preparate tradiţionale şi muzică populară, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, în weekend, la Iulius Mall Suceava

În acest sfârşit de săptămână, sucevenii, şi nu numai, sunt invitaţi la Iulius Mall Suceava, unde se vor bucura de bunătăţi tradiţionale, produse din recolta acestui an şi multă distracţie, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Tot în weekend, copiii pot participa la ateliere de creaţie, iar pasionaţii de obiecte handmade, la un târg tematic.

De vineri până duminică, 19 – 21 octombrie 2018, în parcarea Iulius Mall Suceava se reinstalează Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Pofticioşii se vor delecta cu produse tradiţionale proaspete, direct de la producător, care să le îmbogăţească proviziile din cămară, dar şi cu bunătăţi ce pot fi savurate la târg. Expozanţii se vor întrece în preparate din carne realizate după reţete strămoşeşti, sortimente variate de produse lactate, specialităţi de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe de sezon, miere de albine şi produse apicole, legume, murături şi multe altele. Gurmanzii pasionaţi de bucătăria românească vor putea gusta preparate delicioase, gătite la ceaun sau la grătar, însă vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi şi gastronomia etniilor din Bucovina. Pe lângă produsele tradiţionale şi specialităţile culinare, vizitatorii vor fi încântaţi cu spectacole susţinute de interpreţi şi formaţii folclorice. Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, Asociaţia Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Direcţia Silvică Suceava şi Iulius Mall.

În aceeaşi perioadă, la parterul Iulius Mall va avea loc Târgul Handmade. Bijuterii, accesorii şi decoraţiuni lucrate manual sunt prezentate celor care apreciază obiectele unicat. Podoabe felurite din pietre preţioase şi semipreţioase, piele, fimo sau în stil steampunk, papioane, articole vestimentare, genţi, pălării, eşarfe, tablouri, cutii de bijuterii, ornamente şi chiar cosmetice naturale vor putea fi admirate şi cumpărate de la artizanii locali.

Şi în această sâmbătă, prichindeii sunt invitaţi la noi sesiuni ale atelierelor de creaţie. De la orele 14.00 şi 15.00, în zona magazinelor pentru copii, specialiştii Creativ & Deco îi vor învăţa pe cei mici cum să realizeze tablouri animate 3D. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se pot face în ziua desfăşurării atelierelor, la Centrul Info. Toate materialele necesare vor fi asigurate de Iulius Mall Suceava şi, la final, micuţii îşi vor putea decora camera cu propriile creaţii. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: