Pregătirea ornării Sucevei pentru sărbătorile de iarnă a început din august

> Viceprimarul Marian Andronache anunţă că bradul de Crăciun va avea o instalaţie nouă, cu zeci de mii de beculeţe

 Pregătirea ornării municipiului Suceava pentru sărbătorile de iarnă începe încă din luna august, a dezvăluit, ieri, viceprimarul Marian Andronache.

El a spus că instalarea cupolei luminoase din central municipiului a început mai devreme în acest an, deoarece, pentru prima dată, montajul nu s-a făcut cu o firmă specializată, ci cu angajaţi ai Direcţiei Domeniului Public.

„Cetăţenii Sucevei nu ştiu, dar lucrările pentru Crăciun încep încă din luna august, cu repararea instalaţiilor” a spus Andronache la Subiectul Zilei de la NewsBucovina.ro.

El a explicat că în octombrie s-a început montarea cupolei luminoase pentru că anul trecut ea a fost montată de cei care au livrat-o şi care aveau experienţă.

„Pentru a face economie la bani, nu am contactat o firmă specializată, iar cei de la Domeniul Public au montat această cupolă luminoasă” a precizat viceprimarul.

El a anunţat că de săptămâna viitoare începe montajul tuturor ghirlandelor luminoase din oraş.

„Venim cu o noutate pe bulevardul principal. Vor fi ghirlande noi, iar cele folosite anul trecut, vor fi montate în George Enescu” a spus Andronache.

Viceprimarul a menţionat că vor fi suplimentate ornamentele luminoase din Iţcani, Burdujeni şi Obcini.

„Vom avea o instalaţie luminoasă nouă la Pomul de Crăciun. Cred că lumea era deja sătulă de acea instalaţie, chiar dacă mai schimbam culorile. Va fi o instalaţie foarte estetică, cu zeci de mii de beculeţe, câte un beculeţ pe fiecare crenguţă de brad” a spus Andronache. El a subliniat că va trebui adus un brad foarte frumos, fiindcă se montează câte un beculeţ pe fiecare crenguţă – becuri albe şi galbene, cu jocuri de lumini.

„Până în 15 noiembrie trebuie montat bradul. Acesta trebuie să fie unul superb, din pădurile noastre, şi ar fi minunat dacă ar fi argintiu” a spus Andronache.

Potrivit viceprimarului, noua instalaţie luminoasă nu va mai limita la 12 metri înălţimea bradului, cum se întâmpla la cea veche. „Acum vom putea aduce şi brazi mai înalţi” a precizat Marian Andronache. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: