A treia tranşă de vaccin antigripal, însumând 14500 de doze, a fost repartizată judeţului

 > Autorităţile sanitare invită medicii de familie să le preia de la DSP

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că instituţia a primit, miercuri, cea de a treia tranşă de vaccin antigripal, ce însumează 14500 de doze, care au fost repartizate de Ministerul Sănătăţii.

„Invităm toţi medicii de familie din judeţ pentru a ridica vaccinul antigripal. De asemenea, persoanele încadrate în grupele de risc sunt rugate să se prezinte la medicul de familie în vederea administrării acestui vaccin” a spus medicul Cătălina Zorescu.

Dozele de vaccin antigripal sunt destinate vaccinării persoanelor ce fac parte din grupele de risc, respectiv persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani aflate în evidenţa medicilor de familie, diagnosticate cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei uman; gravidelor, adulţilor şi copiilor, rezidenţi în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoanelor care acorda asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt şi tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 65 de ani.

Reamintim că, de la debutul campaniei de vaccinare antigripală, au fost vaccinate 825 de persoane din judeţ.

Directorul executiv al DSP Suceava a reamintit că Ministerul Sănătăţii a repartizat pentru sezonul rece 2018 – 2019 judeţului nostru 2520 de doze de vaccin antigripal, într-o primă tranşă, dozele fiind distribuite cu prioritate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, secţiilor cu risc crescut din cadrul spitalelor (UPU, CPU, ATI, Maternitate, Boli Infecţioase) şi medicilor de familie pentru vaccinarea cazurilor deosebite care se încadrează în grupele de risc (persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani aflate în evidenţa medicilor de familie cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei uman; gravide; persoane, adulţi, copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acorda asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani).

Medicul a precizat că cea de a doua tranşă, însumând 2400 doze, a ajuns la DSP Suceava în cursul săptămânii trecute, urmând a fi distribuită persoanelor, adulţilor, copiilor, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoanelor care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: