176 de suceveni îşi continuă studiile în cadrul programului „A doua şansă”

> Numărul lor este mai mic faţă de anul şcolar precedent > Cursurile sunt organizate la Gulia, Şcheia, Suceava şi Vicovu de Sus

 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru că în acest an şcolar s-au înscris în programul „A doua şansă” 176 de cursanţi care doresc să-şi continue studiile, fie în învăţământul primar, fie în învăţământul gimnazial şi secundar.

El a spus că în învăţământul primar sunt înscrişi 48 de cursanţi, iar în învăţământul gimnazial secundar alţi 128 de cursanţi.

Anuţei a precizat că cei 178 de cursanţi îşi continuă studiile în patru unităţi de învăţământ din judeţ, respectiv la Şcoala Gimnazială Gulia Dolhasca, unde învaţă 15 cursanţi în învăţământul primar, iar 18 în învăţământul gimnazial-secundar; la Şcoala Gimnazială Şcheia sunt 18 elevi în învăţământul primar şi 19 în învăţământul gimnazial secundar; la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Suceava sunt 15 cursanţi în învăţământul primar şi 49 în învăţământul gimnazial secundar; la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus îşi continuă studiile 42 de cursanţi în învăţământul gimnazial secundar.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a menţionat că în anul şcolar 2017 – 2018 au fost înscrişi în programul „A doua şansă” 210 cursanţi, dintre care în învăţământul primar 76 de cursanţi, iar în învăţământul gimnazial secundar 134, procentul persoanelor adulte din totalul celor înscrişi în acest program fiind de 96.

El a mai spus că în anul şcolar 2017-2018 au finalizat studiile 26 de cursanţi înscrişi în învăţământul primar şi 27 de cursanţi înscrişi în învăţământul gimnazial secundar.

Reamintim că programul „A doua şansă” oferă posibilitatea continuării şi finalizării studiilor obligatorii şi se adresează persoanelor care au depăşit vârsta legală pentru a studia în învăţământul de masă.

Potrivit metodologiei de organizare a procesului de învăţământ în cadrul programului „A doua şansă”, acest program are ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor şi adulţilor pentru recuperarea învăţământului primar, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat acest nivel de studii şi care au depăşit cu cel puţin 4 ani vârsta de şcolarizare corespunzătoare învăţământului primar.

Pentru învăţământul gimnazial, programul oferă posibilitatea persoanelor cu vârste de peste 14 ani care, din motive sociale nu au finalizat învăţământul gimnazial, să-şi poată completa şi finaliza educaţia de bază din cadrul învăţământului obligatoriu, precum şi pregătirea în vederea obţinerii unei calificări profesionale de nivel I, într-un anumit domeniu.

De menţionat este că absolvenţii programului „A doua şansă” din învăţământul primar pot urma studiile în învăţământul gimnazial, iar absolvenţii învăţământului secundar inferior pot continua studiile în învăţământul secundar superior (ciclul superior al liceului) sau pot parcurge stagiile de pregătire practică, în urma cărora au posibilitatea de a obţine şi un certificat de calificare profesională nivel III. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: