Bustul ÎPS Vladimir de Repta, Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Ţara, a fost dezvelit la Siret

Autorităţi locale şi judeţene au participat, vineri, la Siret, la dezvelirea bustului ÎPS Vladimir de Repta, cunoscut ca Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Ţara.

Astfel, la Siret, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a participat, alături de primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, la dezvelirea şi sfinţirea bustului ÎPS Vladimir de Repta, cunoscut ca Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Patria Mamă, la 1918.

Au mai fost prezenţi prefectul judeţului Suceava Mirela Elena Adomnicăi, deputatul Dumitru Mihalescul şi o delegaţie din Ucraina. Sfinţirea a fost oficiată de ÎPS Pimen.

În judeţul Suceava administraţiile locale organizează, în acest an al Centenarului Marii Uniri, mai multe evenimente de omagiere a personalităţilor şi a meritelor celor care au contribuit la Unirea Bucovinei cu Ţara şi la Marea Unire, şi care au marcat viaţa din Bucovina acelor vremuri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: