Într-un clasament care cuprinde 80 de universităţi din România

Universitatea din Suceava pe locul 14

> Conducerea USV: Datele publicate de uniRank certifică eforturile constante ale universităţii sucevene de internaţionalizare a activităţii sale academice şi de cercetare

În cadrul unui top realizat de uniRank University Ranking, una din cele mai importante platforme internaţionale specializate în clasificarea instituţiilor de învăţământ superior, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se plasează pe poziţia 14 din 80 de universităţi româneşti luate în considerare.

Potrivit unui comunicat al USV, la nivel mondial USV ocupă locul 3755 într-un top care cuprinde cele 13600 de instituţii de învăţământ superior recunoscute oficial, din 200 de state.

„Pentru USV, clasamentul uniRank poate reprezenta o radiografie care surprinde maturitatea instituţională a unei universităţi aflate în plin proces de dezvoltare pe toate planurile, într-un context socio-economic dificil şi în condiţiile unei subfinanţări a învăţământului superior din România. Datele publicate de uniRank certifică eforturile constante ale universităţii sucevene de internaţionalizare a activităţii sale academice şi de cercetare, fiind o recunoaştere a dezvoltării instituţionale pe care USV a înregistrat-o pe parcursul celor 55 de ani de existenţă. Creşterea vizibilităţii pe plan internaţional, infrastructura didactică şi de cercetare modernă, calitatea personalului academic au fost, cu siguranţă, factorii care au determinat creşterea atractivităţii USV pentru candidaţii la studii din afara ţării. Astfel, în anul universitar 2018-2019, din cei peste 8760 de studenţi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, 980 (11%) sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, SUA, Serbia etc.” a precizat conducerea USV.

Sursa citată a menţionat că, de la înfiinţarea platformei în anul 2005, metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost periodic ajustată, pentru a oferi rezultate cât mai corecte. Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking se bazează pe un algoritm care include cinci valori web, imparţiale şi independente, extrase din patru surse diferite de informaţii web. Scopul uniRank University Ranking este să ofere o clasare globală aproximativă a universităţilor şi colegiilor lumii pe baza prezenţei şi popularităţii lor pe web, analizând traficul estimat, încrederea, autoritatea şi calitatea link-ului de popularitate. Astfel, platforma devine un instrument care să sprijine cadre didactice şi studenţi în a înţelege cât de cunoscută este o instituţie de învăţământ superior într-o ţară străină. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI