Structurile MAI asigură desfăşurarea, în linişte şi siguranţă, a referendumului din 6 şi 7 octombrie

> „Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forţelor implicate” transmit reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI la nivelul judeţului Suceava

 Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi alte structuri MAI judeţene) anunţă că se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot. „În acest context, precizăm că 523 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 267 secţii de votare, dintre cele 558 ce se vor constitui pe raza judeţului Suceava, iar, pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

De asemenea, peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 100 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 105 poliţişti şi 18 jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate” se arată într-un comunicat de presă.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni vor avea în responsabilitate 135 de secţii de votare dispuse în 113 locaţii, unde vor fi prezenţi peste 250 de jandarmi. „Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune”.

Jandarmii anunţă că vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Suceava, ei având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Nu în ultimul rând, aflăm că 230 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a referendumului.

„Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiştii ISU au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă”.

Totodată, 114 poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Sectoarele Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţului Suceava vor asigura paza şi supravegherea a 41 secţii de votare aflate în zona de competenţă.

Cetăţenilor li se recomandă să respecte „legislaţia electorală şi regulile de convieţuire socială. Sesizaţi orice încălcare a legislaţiei la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI!” se precizează în comunicatul de presă. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: