„Săptămâna Ariilor Protejate – De vorbă cu natura”

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava, custode al ariilor naturale protejate Fâneţele Seculare Ponoare şi Fâneţele Seculare Frumoasa, organizează activităţi în Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment naţional care aduce Natura mai aproape de public!

În perioada 8-14 octombrie a.c. va avea loc Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment la care s-au alăturat aproximativ 27 de administraţii de arii protejate din România.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activităţi diverse (expoziţii de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecţii de filme, excursii ghidate în arii protejate, activităţi de educaţie ecologică, concursuri, etc.). Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark, Fundaţia pentru Arii Protejate, şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava în parteneriat cu Asociaţia Eudemos şi Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava vor organiza trei activităţi de informare/ educaţie ecologică/ concurs dedicate acestui eveniment şi de promovare a ariilor protejate Fâneţele Seculare Ponoare şi Fâneţele Seculare Frumoasa.

În data de 9.10.2018 va avea loc la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava o acţiune pregătitoare/ informativă privind importanţa ariilor naturale protejate, date generale şi istoricul sitului Natura 2000 – ROSCI0082 Fâneţele Seculare Ponoare. Va urma, în data de 12.10.2018, o acţiune de observare şi cercetare de către elevi a rezervaţiei Fâneţele Seculare Ponoare (ateliere de toamnă în natură), iar în data de 13.10.2018 un concurs între elevi – Cea mai frumoasă prezentare/ descriere a unui tip de habitat din rezervaţie.

Evenimentul se desfăşoară în 18 judeţe (Mehedinţi, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Braşov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmboviţa, Vrancea, Neamţ, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin), activităţile desfăşurându-se în parcuri naţionale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri şi rezervaţii naturale.

Mai multe detalii despre acţiunile noastre găsiţi pe Anpm.ro/web/apm-suceava/evenimente. Mai multe detalii despre evenimentul Săptămâna Ariilor Protejate: Saptamananaturii.ro, pagina: Facebook.com/SaptamanaAP.

VASILE OŞEAN,

director executiv al APM Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: