„Nasul” lui Nah nu dă niciodată greş!

De multe ori în popor se spune că cine are un nas de câine are mult de câştigat! Aşa poate că este, dar „nasul” căţelului Nah, agent cu acte în ordine înregistrat în structurile poliţiştilor de frontieră suceveni, i-a adus numai necazuri unui ucrainean care dorea să intre pe teritoriul românesc.

Potrivit informaţiilor oficiale pe care le deţinem, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţara noastră, un cetăţean ucrainean în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Lituania. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au decis efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, iar pentru acest lucru a fost chemat în ajutor şi nasul în care toţi au încredere, cel al câinelui poliţist Nah, „specializat în descoperirea produselor din tutun”, după cum ne-a declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava. Şi tocmai el a fost cel care a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în bordul autoturismului, peste 500 de pachete cu ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană.

Produsele din tutun au fost confiscate, aşa cum prevede legislaţia, iar şoferul maşinii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei. Totodată, „autoturismul marca Ford, de circa 11.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor”, ne-a mai declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan. Autorităţile române au luat faţă de ucrainean măsura interzicerii intrării în ţara noastră pentru o perioadă de 5 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: