Primăria Suceava va putea emite şi documente în format electronic

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că Primăria a depus un proiect de peste două milioane de lei pentru digitalizarea activităţii.

Primarul a precizat că valoarea proiectului este de 2.436.959 lei, din care Primăria va suporta 2%, ceea ce înseamnă 48.739 lei.

„E un proiect important şi ne dorim să dezvoltăm acest lucru la Primărie” a spus Ion Lungu.

Prin acest proiect de digitalizare, sucevenii vor putea obţine electronic certificate de urbanism, vor putea înştiinţa începerea lucrărilor de construire/ desfiinţare, se vor putea obţine certificatele de nomenclatură stradală şi adresă, se vor putea elibera certificare de atestare fiscală, autorizaţii de transport greu, abonamente de parcare şi se vor putea efectua programări pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

Primarul a menţionat că proiectul mai presupune şi retrodigitalizarea arhivei, precum şi dotarea cu echipamente de scanare, servere, calculatoare, asigurarea unui sistem de management şi instruirea personalului.

Ion Lungu a mai arătat că proiectul este cu fonduri europene, iar termenul de implementare este de 28 de luni. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: