DSP Suceava:

Două treimi din autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au norma de circulaţie depăşită

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că inspectorii sanitari suceveni au verificat unităţile sanitare care asigură asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească în cadrul unui control tematic desfăşurat în luna septembrie, constatându-se că 65% dintre autospecialele SAJ Suceava au norma de circulaţie depăşită.

El a spus că au fost efectuate 17 controale, fiind verificate SAJ şi SMURD Suceava, serviciile de ambulanţă private, respectiv Ambu-Life şi Ana Rom, dar şi punctele de lucru ale acestora din judeţ.

Sădean a mai spus că în urma acestor controale nu s-au constatat probleme la SMURD şi la cele două unităţi private, însă la SAJ Suceava, 65% din cele 28 de ambulanţe de tip B şi C verificate au „norma de circulaţie depăşită”.

El a exemplificat cu o ambulanţă care are peste un milion de kilometri parcurşi, iar alte cinci autospeciale ale SAJ Suceava au peste 800 000 de kilometri parcurşi.

De precizat este că parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava nu a mai primit nicio autospecială nouă în ultimii ani. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: