La pas sau cu bicicleta, pe Via Transilvanica

> CJ Suceava, partener într-un nou proiect de amploare pentru promovarea Bucovinei

Sâmbătă a avut loc întâlnirea pe proiectul Via Transilvanica, la sediul Tășuleasa Social. S-au discutat propunerile județului Suceava pentru traseul Via Transilvanica. La întâlnire au participat oficialități din județele Suceava și Bistrița-Năsăud. Cu această ocazie, în zona Țara Dornelor au fost inaugurați primii kilometri din traseul care va străbate județul Suceava și face legătura cu Ardealul.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus și susținut ca traseul principal să fie unul care să includă traseul pelerinilor, stabilit în cadrul Proiectului „Pelerin în Bucovina”, având ca puncte de maxim interes mânăstirile aflate în patrimoniul UNESCO, extins astfel încât să pună în valoare drumul „Maria Tereze”, Masivul Călimani cu caldeira vulcanică, precum și rezervațiile naturale (12 Apostoli, Codrii seculari Giumalău, Vf. Rarău, codrii seculari Slătioara, incluși în lista UNESCO), și Basilica Minor Cacica, urmând a se amenaja, de asemenea, variante și ramificații care să pună în valoare obiectivele turistice locale.

Județul Suceava are cea mai lungă porțiune a drumului, aproximativ 200 km din cei 1000 km, cât va avea întregul traseu. Traseul leagă Putna de Drobeta-Turnu Severin, străbătând 10 județe.

Este un drum care leagă provincii istorice romanești și putem spune, în acest an al Centenarului, că va fi și un drum care unește.

Via Transilvanica va deveni o rută de interes european, pe modelul El Camino, putând a fi străbătută în întregime sau pe etape, și va reprezenta în sine un obiectiv de interes pentru turiști din întreaga lume, care vor dori să descopere România pe jos sau cu bicicleta.

Pentru cei pasionați de cunoaștere și călătorie, Bucovina este pregătită să le ofere obiective turistice și peisaje inegalabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: