CL a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru noul pod peste râul Suceava

 > Ion Lungu: Este un proiect foarte important pentru fluidizarea traficului

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de joi, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru noul pod peste râul Suceava. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate, cu 21 de voturi „pentru”.

Iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, a precizat că în momentul actual există o problemă majoră de trafic auto deosebit de intens, mai ales în zona comercială a oraşului, pe Calea Unirii, pe tronsonul cuprins între podul actual peste râul Suceava şi sensul giratoriu Burdujeni.

„Pentru decongestionarea traficului pe această arteră, propunem realizarea unei rute alternative ocolitoare a tronsonului menţionat, sub forma unei microcenturi care să facă legătura dintre Calea Unirii (zona intersecţiei dintre aceasta cu str. Traian Vuia) şi drumul DN 29 Suceava – Botoşani. În cadrul acestei rute alternative este necesară şi construirea unui pod peste râul Suceava” a arătat, în expunerea de motive, Ion Lungu.

Primarul Sucevei a explicat că lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lăţimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri.

„Este un proiect foarte important pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava” a precizat primarul în cadrul şedinţei CL.

Podul se va realiza într-o secţiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă şi la 65 m aval de confluenţa râului Suceava cu pârâul Cetăţii. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafaţă de 2038 mp, aflată în proprietate publică.

Ion Lungu a mai arătat că execuţia şi proiectarea vor fi acordate aceluiaşi operator.

Investiţia este inclusă la finanţare printr-un credit aprobat de Consiliul Local, care va putea fi folosit din anul 2019. Valoarea totală a investiţiei este de 6,13 milioane de lei, durata de realizare fiind de 16 luni.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, primarul Ion Lungu precizase că, deşi noul pod a fost proiectat cu câte o bandă pe sens, dacă situaţia o va impune, în viitor, se va putea face o lărgire a podului, astfel încât să aibă două benzi pe sens. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: