Handbal masculin, Liga Naţională

CSU Suceava a pierdut ocazia istorică de a învinge campioana României en-titre, Dinamo Bucureşti

> Într-un meci contând pentru etapa a III-a, CSU Suceava – Dinamo 25-25 (15-12)

Aşa cum au promis înainte de partidă, handbaliştii suceveni au oferit publicului prezent în sala „Dumitru Bernicu” la meciul cu campioana României, Dinamo Bucureşti, un cu totul alt joc faţă de cel cu Potaissa Turda, pierdut cam ruşinos. Acţiuni în viteză, dăruire, sacrificiu şi dorinţă de a face lucruri bune, toate acestea au făcut parte din jocul grupării sucevene. Din păcate, din nou, la fel ca şi la partida cu CSM Bucureşti, gazdele au scăpat printre degete şansa unei victorii de prestigiu în faţa campioanei de la Dinamo Bucureşti.

CSU Suceava a plecat ca din puşcă în duelul cu Dinamo şi în minutul 5 conducea deja cu 4-0. Publicul sucevean în delir i-a purtat în braţe spre poarta bucureştenilor şi aproape fiecare acţiune a gazdelor s-a încheiat cu gol. Oaspeţilor, cu o grămadă de străini în lot, dar şi cu foştii echipieri ai CSU, Gavriloaia şi Acatrinei, nu le venea să creadă ce se întâmplă şi se frecau la ochi de pomană. În minutul 15, scorul era 10-5 pentru CSU Suceava în disputa cu „câinii roşii” şi aceştia păreau că şi-au pierdut dinţii. Ca să-i facem să reintre în joc, tot handbaliştii suceveni au dat o mână de ajutor. Atunci când Ciubotariu s-a odihnit şi el şi din nou fără sârbul Lakovici, a cărui acte întârzie de parcă ar fi un terorist sau infractor, pe extreme jocul nu a funcţionat. Tânărul Costea a avut două acţiuni de contraatac vijelioase, dar când a ajuns faţă în faţă cu portarul dinamovist s-a pierdut, la fel ca şi colegul său Olariu, care după ce a fost ghicit total de Irimuş, parcă şi-a pierdut încrederea în sine.

Oricum, la pauza meciului CSU Suceava – Dinamo scorul a fost 15-12 şi tonusul în sala „Dumitru Bernicu” era la cote maxime. În debutul reprizei secunde, sucevenii au păstrat „strocul” şi campioana României nu s-a regăsit cu toate „schemele” din program. La 18-16 în favoarea gazdelor, au fost câteva erori incredibile ale lui Gabi Burlacu, la prima dintre ele el dorind să-i smulgă capul portarului dinamovist şi totuşi tot el, „ursul” a marcat pentru 19-16. Din nefericire, bafta nu i-a mai ţinut pe suceveni pe final de meci. Portarul Erhan nu a mai prins nicio aruncare, iar pe atacul nostru s-a ratat neverosimil. Aşa cum spunea antrenorul Adrian Chiruţ după primele două partide din campionat, dacă am pune doar un gol din fazele de unu la unu cu portarul şi tot am fi avut cel puţin un punct, dacă nu mai multe. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în disputa cu Dinamo. A fost 25-25 şi 40 de secunde de atac sucevean, însă nu s-a găsit drumul spre gol. Şi acest punct este unul muncit şi de bun augur, de moral, însă, aşa cum spuneam şi după jocul cu CSM Bucureşti, nu se ştie când se va mai ivi ocazia de a învinge campioana României en-titre. Jucătorii suceveni au arătat că au potenţial şi suflet mare şi că într-o zi bună pot bate pe oricine. Pentru ei urmează jocul de la Buzău, acolo unde doar toate cele trei puncte sunt pe ordinea de zi.

CSU Suceava: Erhan, Iulian Andrei, Duman – Tîrzioru (7), Burlacu (5), Baican (2), Olariu (1), Costea, Ionescu, Ciubotariu (5), Oancea, Siamatis, Adomnicăi (2), Petrea (1), Sandu Mihai (2). (Foto: ADRIAN POPOVICI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: