A fost desemnată Statuia Centenar

> Este o lucrare a artistului plastic sucevean Mircea Dăneasa > Ion Lungu: „Va scrie pe plăcuţă ce reprezintă”

Licitaţia pentru stabilirea statuii care va deveni Monumentul Unirii din Suceava a desemnat un câştigător, a anunţat primarul Ion Lungu.

El a spus că au fost depuse şase oferte, dintre care patru au fost eligibile, şi că a fost declarată câştigătoare propunerea lui Mircea Dăneasa.

„Reprezintă o adunare de oameni care a făcut Unirea şi simbolizează forţa. Nu are titlu” a spus Lungu.

El a arătat că, provizoriu, se numeşte „Statuia Centenar”.

Întrebat dacă statuia va fi pe înţelesul sucevenilor, Ion Lungu a spus că a discutat această problemă şi că va fi montată o plăcuţă care să explice ce reprezintă.

„Am avut discuţii cu comisia formată din oameni de specialitate. Am discutat această problemă. Să o facem să înţeleagă cât mai multă lume. Va scrie pe plăcuţă ce reprezintă” a declarat Lungu.

El a spus că urmează etapa în care se negociază preţul.

În acelaşi timp, importantă este şi perioada de realizare, a arătat primarul, care a menţionat că, din discuţiile cu Mircea Dăneasa, a fost informat că nu poate fi finalizată în acest an.

Statuia urmează să fie făcută din fibră de sticlă.

„E o veste bună că s-a adjudecat. Oamenii de specialitate o apreciază mult” a mai spus primarul.

Statuia urmează să fie amplasată în apropierea Palatului Administrativ din Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: