Pentru pregătirea noului an şcolar 

3 milioane de lei alocate unităţilor de învăţământ din Suceava

> Primarul Ion Lungu va lua parte la deschiderea festivă de la minim zece grădiniţe, şcoli primare, gimnazii şi colegii

Unităţile de învăţământ din municipiul Suceava vor putea primi în bune condiţii elevii şi cadrele didactice la început de nou şcolar. Cel puţin aşa susţine primarul Ion Lungu, care a precizat că, şi în această  vară, de la bugetul local, pentru reparaţii şi investiţii, a fost alocată o sumă destul de importantă.

 „Eu zic că, din punct de vedere administrativ, şcolile sunt pregătite pentru noul an şcolar. Cu sumele aprobate la  rectificare avem, şi în acest an, alocate peste 3 milioane de lei. De aceea, credem că acel titlu de excelenţă în educaţie, pentru sprijinul acordat de autorităţile locale unităţilor de învăţământ, este meritat de Suceava. Astfel, arătăm, în continuare, că municipiul sprijină învăţământul preuniversitar” a evidenţiat Ion Lungu.

Conform proiectului de hotărâre de rectificare a bugetului Sucevei, un milion de lei va lua calea Colegiului Naţional „Petru Rareş”, iar 300.000 de lei merg la Colegiul Tehnic Alimentar. Lucrări de anvergură sunt în curs la Şcoala Gimnazială Nr. 10 şi la sala de gimnastică  a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, unele de amploare mai mică desfăşurându-se şi la celelalte unităţi şcolare şi unităţi preşcolare. Edilul-şef spune că în pregătire sunt trei proiecte europene la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Colegiul Tehnic Alimentar, la acesta din urmă pentru învăţământul dual, costurile neeligibile fiind asigurate din vistieria municipală. „Conform tradiţiei, voi participa, şi în acest an, pe 10 septembrie, la minim zece şcoli, la deschiderea festivă a noului an şcolar; de principiu, în toate cartierele şi la toate formele de învăţământ, preşcolar, gimnazial, liceal, precum şi la seminarul ortodox” a anunţat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: