Revoluţia fiscală a făcut gaură în bugetul Sucevei

> Până acum, municipiul reşedinţă a primit, din cote defalcate din impozitul pe venit, cu un milion de euro mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din 2017 > „Suntem în minus faţă de anul trecut numai din aceste cote din impozitul pe venit“ a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi

În primele 6 luni din anul acesta, în bugetul municipiului Suceava au intrat 60,61% din veniturile aprobate prin hotărâre a Consiliului Local pentru 2018. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că la secţiunea de funcţionare a bugetului încasările au fost de 72%, iar la cea de dezvoltare, din nefericire, s-au înregistrat realizări de doar 34,21% din programul pentru primele două trimestre ale lui 2018. Chiar şi aşa, Harşovschi susţine că municipiul stă mult mai bine în comparaţie cu anul anterior, când, la aceeaşi dată, intrările pe această secţiune a bugetului local erau de doar 17%.

Viceprimarul precizează că, anul acesta, Suceava a beneficiat din cote defalcate din impozitul pe venit de 32,93 de milioane de lei, faţă de perioadă omoloagă a anului trecut, când s-au contabilizat 36,15 milioane de lei, mai puţin cu echivalentul a circa 1 milion de euro.

„Ştim cu toţii despre acea «revoluţie fiscală» de la începutul anului, prin care primăriile pierdeau mai multe sume de bani. Vom vedea ce se întâmplă până la sfârşitul anului, dar suntem în minus faţă de anul trecut numai din aceste cote din impozitul pe venit“ a declarat Lucian Harşovschi.

Conform autorităţilor municipale, reducerea impozitului pe veniturile de natură salarială de la 16% la 10% ar avea drept consecinţă diminuarea cotelor de venituri repartizate de la bugetul de stat în bugetul municipiului Suceava de la 7 milioane de lei la 5 milioane de lei pe lună.

Reamintim că, începând cu 1 ianuarie 2018, autorităţile locale sucevene au aprobat o creştere cu circa 20% a impozitelor şi taxelor, Ion Lungu, şefului executivului, invocând că, pe fondul scăderii impozitului pe venit cu 4%, Suceava pierde 40% din suma care era repartizată cu titlu de defalcare din impozitul pe venit.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI