Guvernul acordă fonduri pentru remedierea stricăciunilor de la alimentările cu apă potabilă ale Sucevei şi Fălticeniului

> Consiliul Judeţean primeşte finanţare pentru repararea drumurilor judeţene afectate, 28 de primării bucurându-se de susţinere financiară pentru refacerea digurilor, podurilor, podeţelor, punţilor pietonale şi apărărilor de maluri >Judeţul Suceava se află, în continuare, sub avertizare cod galben până pe 26 iulie, ora 23, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată şi căderi de cantităţi importante de apă

Instituţia Prefectului informează că Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 23.873.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în judeţul Suceava.

Conform unui comunicat de presă, din acest total, 2.142.000 de lei sunt bani destinaţi Consiliului Judeţean Suceava, pentru reparaţii la drumuri judeţene, suma adăugându-se celor 5.483.000 de lei aprobaţi pe 12 iulie 2018, astfel că administraţia judeţeană are aprobat întregul necesar pentru refacerea infrastructurii rutiere judeţene afectate de inundaţii. În vederea remedierii stricăciunilor de la digul de apărare a frontului de captare de la Berchişeşti, pentru alimentarea cu apă a Sucevei, s-a aprobat suma de 1.728.000 de lei, alţi 984.000 de lei fiind destinaţi refacerii Staţiei de tratare a apei potabile Baia 3, apă furnizată locuitorilor din Fălticeni.

Restul banilor sunt repartizaţi între 28 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, în scopul efectuării lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundaţiilor, cu prioritate a digurilor, podurilor, podeţelor, punţilor pietonale şi apărărilor de maluri.

Potrivit Prefecturii, la această dată sunt centralizate rapoartele operative transmise de primării, evaluându-se, scriptic şi faptic, prin comisiile interinstituţionale care se deplasează în teren, pagubele produse de fenomenele meteorologice de după 24 iulie a.c. Pe baza acestora, Prefectura Suceava va întreprinde alte demersuri pentru obţinerea de fonduri de la Guvern. De precizat este că Instituţia Prefectului a transmis executivului central mai multe proiecte de hotărâre privind alocarea de sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în vederea refacerii infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în lunile iunie – iulie 2018. Astfel, printr-un proiect de hotărâre de guvern transmis săptămâna trecută, Prefectura Suceava a solicitat încă 5.460.000 de lei pentru înlăturarea distrugerilor înregistrate în urma fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din ultima perioadă, care se adaugă celor 36.445.000 de lei solicitaţi anterior Guvernului.

Judeţul Suceava se află, în continuare, sub avertizare cod galben, până la 26 iulie, ora 23, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi importante de apă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: