Campanie de donare de sânge la Vatra Dornei

„Sângele înseamnă viaţă”

La iniţiativa organizaţiei civice RO100 Vatra Dornei, în colaborare cu Dorna Medical, Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava şi Orion Media Vatra Dornei, se organizează campania de donare „Sângele înseamnă viaţă” în ziua de sâmbătă, 21 iulie a.c., între orele 9 – 17, în incinta laboratorului Dorna Medical din Vatra Dornei (str. Mihai Eminescu, nr. 28-39).

Scopul acestei acţiuni este de a creşte numărul de donatori de sânge din Vatra Dornei, dar mai ales creşterea gradului de conştientizare în ceea ce priveşte importanţa donării.

Este nevoie de minimum 20-25 de donatori fideli la 1000 de locuitori pentru a avea cantităţi suficiente de sânge la nivel naţional. Din păcate, numărul donatorilor din România este sub media europeană. Chiar dacă numărul donatorilor, conform tendinţelor, e în creştere, este important ca aceştia să doneze constant, având în vedere durata scurtă de viaţă a componentelor sângelui. Considerăm că şi locuitorii municipiului Vatra Dornei îşi doresc să ajute persoanele care au nevoie de sânge şi dorim să le oferim posibilitatea de a face acest lucru.

Având în vedere lipsa posibilităţii de a dona constant, acţiunile periodice de colectare a sângelui în Bazinul Dornelor sunt importante şi absolut necesare. Obiectivele campaniei „Sângele înseamnă viaţă” sunt atragerea unui număr cât mai mare de donatori eligibili, crearea unei comunităţi capabile de mobilizare rapidă în cazul unei situaţii de urgenţă care necesită o colectă de sânge şi creşterea gradului de educaţie în privinţa importanţei donării de sânge în rândul comunităţii dornene. (CP)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: