Potrivit unui proiect de lege iniţiat de Alexandru Băişanu

Ziua Bucovinei, 28 Noiembrie, va fi zi liberă în anul Centenarului Unirii

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, iniţiatorul legii privind Ziua Bucovinei, a depus un proiect de lege pentru completarea acestei legi prin care se prevede că, în anul 2018, când se sărbătoreşte Centenarul Unirii, ziua de 28 Noiembrie va fi declarată zi liberă pentru sistemul bugetar.

Potrivit proiectului depus de Alexandru Băişanu, legea privind declararea zilei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei va fi completată cu un articol care prevede că „Ziua de 28 Noiembrie, Ziua Bucovinei, este zi liberă pentru sistemul bugetar pentru anul 2018”.

Totodată, proiectul legii iniţiate de Băişanu mai prevede că „autorităţile, instituţiile publice şi cele de învăţământ din judeţul Suceava vor organiza manifestări cu caracter cultural-ştiinţific cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”.

Fondurile necesare organizării evenimentelor prilejuite de sărbătorirea Zilei Bucovinei sunt asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale ori ale instituţiilor publice, se mai arată în proiectul iniţiat de Alexandru Băişanu.

Deputatul Alexandru Băişanu a fost iniţiatorul Legii 250/2015 privind declararea zilei de 28 Noiembrie drept Ziua Bucovinei. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: