Cresc cheltuielile cu dascălii care fac naveta spre Suceava

> Pentru 2018, solicitări au fost înaintate de 25 de unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, cu două în plus faţă de 2017 >De la bugetul local urmează a fi disponibilizată o sumă de 108.030 de lei

CL Suceava va aproba, în şedinţa ordinară din această săptămână, un proiect de hotărâre privind decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat. Este vorba despre dascălii care nu deţin locuinţă pe teritoriul reşedinţei de judeţ, demersul având în vedere intervalul ianuarie – august 2018. Pentru perioada amintită, la solicitarea cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar, de la bugetul local al municipiului va fi disponibilizată o sumă de 108.030 de lei, faţă de 90.645 de lei, în perioada omoloagă anului 2017, cu menţiunea că decontarea „se va face în limita creditelor bugetare repartizate centrelor bugetare din învăţământ”. Solicitări au fost înaintate de consiliile de administraţie a 25 de unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, cu două mai multe în comparaţie cu anul trecut, decontate fiind cheltuielile pentru abonamente, carburanţi sau pentru folosirea mijloacelor de transport. În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, personalul didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea profesională, beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă, între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ. Finanţarea respectivelor cheltuieli este prevăzută în bugetele unităţilor şcolare aflate în această situaţie. Aprobarea drepturile băneşti aferente personalului didactic care solicită cheltuieli de deplasare revine consiliului local, în urma unei propuneri înaintate de consiliul de administraţie al şcolii.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Foarte mulți fac naveta de mofturi din Gura Humorului ,Bosanci …au școli foarte bune și posturi în localitățile de pe buletin ,ar putea face schimb cu alții care sunt nevoiți să facă naveta dar nu vor li se pare o înjosire și de aceea cheltuie banii publici degeaba…AR TREBUI CA PE LA ȘOMAJ SĂ ARATE CĂ A ÎNCERCAT SĂ SE TRANSFERE ȘI NU A PUTUT ..altfel să nu li se mai deconteze.Sau învățători din Suceava care sunt obligați să facă naveta în împrejurimi deoarece în Suceava posturile sunt blocate și ținute pentru pensionare care stau în 7 ani de prelungire pe șpagă și cadouri….la directori.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: