Prefectul a constatat necesitatea consolidării malurilor râului Suha la Doroteia

> SGA Suceava a deblocat mai multe aglomerări de gheţuri pe râurile Dorna şi Teşna

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, şi şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, au verificat, miercuri, în judeţ, situaţia în zona cursurilor de apă Dorna, Bistriţa şi Teşna, în contextul avertizării meteo cod galben de precipitaţii şi al avertizării hidrologice.

Potrivit unui comunicat de presă, la Doroteia – Frasin s-a constatat necesitatea consolidării malurilor râului Suha şi punerea în siguranţă a podului de acolo, iar, în acest sens, prin implicarea Primăriei Frasin, s-a intervenit cu 50 de tone de anrocament.

Potrivit informaţiilor transmise de SGA Suceava, marţi 13 martie, la confluenţa dintre râul Dorna cu râul Dornişoara, „s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheaţă de 60 m lungime. Intervenţia s-a realizat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei”, acţiunea fiind coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava, şi de Primăria Poiana Stampei.

Tot SGA Suceava precizează că miercuri, 14 martie 2018, în jurul orei 6,30, în comuna Poiana Stampei, zona Turbăriei, pe râul Dorna s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheaţă întinse pe o lungime de 400 m. Intervenţia s-a efectuat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei, acţiunea fiind, de asemenea, coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava, şi de Primăria Poiana Stampei.

În aceeaşi zi, printr-o acţiune coordonată de directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, pe râul Teşna, în comuna Coşna, s-a intervenit cu un buldoexcavator aparţinând comunei Coşna, drumul judeţean 72D fiind inundat pe o porţiune de 250 metri.

Acţiunea s-a desfăşurat la 250 metri aval de confluenţa râului Teşna cu râul Bancu.

„În urma intervenţiei, cursul râului Teşna a fost deblocat de gheţuri, iar apa s-a retras din drum” au mai informat reprezentanţii SGA Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: