În primele zile de înscriere în clasa pregătitoare

Peste 1000 de cereri depuse în judeţ

Peste 1000 de cereri au fost depuse în judeţul Suceava în primele două zile ale etapei întâi de înscriere în clasa pregătitoare, cele mai multe dintre ele fiind pentru copii cu vârsta de 6 ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv.

Potrivit unei situaţii preliminare întocmite de MEN, în zilele de 8 şi 9 martie a.c., s-au depus 1019 cereri de înscriere în învăţământul primar din judeţul nostru, dintre care 892 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de 6 ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 127 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie a.c.

„În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18 (luni-vineri)” menţionează MEN.

În data de 30 martie se vor afişa, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, numele copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar este programată pentru perioada 12 -18 aprilie, iar rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua. (N.B) 

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Pensionarele aflate in prelungirea activitatii de la scoala 3 abia așteaptă copilașii ….să îi învețe Avon,Oriflame și comerțul stradal….

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: