La USV, cea de-a XVIII-a ediţie a unei sesiuni de comunicări ştiinţifice „Alma Mater Sucevensis”

Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie a organizat, de Ziua Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, o sesiune de comunicări ştiinţifice în care au fost prezentate rezultatele activităţii ştiinţifice a membrilor departamentului, a doctoranzilor de la specializările Istorie şi Filosofie, precum şi a cercetătorilor de la Serviciul Judeţean Suceava al Arhivelor Naţionale, Muzeului Bucovinei din Suceava şi ai Institutului „Bucovina” al Academiei Române de la Rădăuţi.

„Sesiunea de comunicări din acest an a fost una cu un caracter special, marcat de faptul că este Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918. În deschiderea sesiunii de comunicări ştiinţifice, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu a realizat o prezentare academică a momentului din 27 martie 1918 în comunicarea intitulată «Drumul spre Unire al Basarabiei». După acest moment, a urmat prezentarea cărţii «Caleidoscop istoriografic – Note, observaţii şi sugestii doctorale», semnată de prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, lucrare care a apărut la Editura Junimea în anul 2017, precum şi prezentarea celor două numere din anul 2017 ale revistei «Analele Bucovinei», periodic editat de Institutul «Bucovina» al Academiei Române” a precizat lector univ. dr. Vasile M. Demciuc, şeful Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social Politice.

Demciuc a menţionat că lucrările sesiunii de comunicări ştiinţifice au fost împărţite în trei secţiuni – Istorie veche şi medievală, moderată de conf. univ. dr. Florin Pintescu; Istorie modernă şi contemporană, moderată de conf. univ. dr. Harieta Sabol; Filosofie şi asistenţă socială, având ca moderatori pe conf. univ. dr. Dan Ioan Dascălu şi conf. univ. dr. Bogdan Popoveniuc.

„Cele peste 50 de comunicări ştiinţifice prezentate s-au remarcat în mod special prin ţinuta lor academică şi originalitatea rezultatelor cercetărilor efectuate. Menţionăm că, în cadrul discuţiilor ce au avut loc pe marginea lucrărilor prezentate, un rol şi un loc aparte l-au avut studenţii, masteranzii şi doctoranzii din cadrul celor două specializări ale Şcolii doctorale a Universităţii «Ştefan cel Mare» din Suceava. De asemenea, trebuie să remarcăm că o parte însemnată dintre comunicările prezentate sunt rezultate ale cercetărilor cadrelor didactice, masteranzilor şi doctoranzilor efectuate graţie mobilităţilor în cadrul Programului Erasmus+, program al Uniunii Europene pentru educaţie şi formare tineret şi sport în perioada 2014-2020” a mai spus lector univ. dr. Vasile M. Demciuc.

Unele dintre comunicările prezentate în cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice „Alma Mater Sucevensis” vor fi publicate în revista „Codrul Cosminului”, publicaţie ştiinţifică a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava – Seria istorie, precum şi în alte publicaţii academice din ţară. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI