Dacă vrem o mică şansă de dezvoltare în Suceava e nevoie de drumul expres Siret-Roman şi autostrada care să lege Moldova de Ardeal

> afirmă deputatul Ioan Bălan >„Acestea sunt priorităţi ale PNL când va reveni la guvernare. Acum toate şantierele sunt blocate”, consideră el

 Deputatul de Suceava Ioan Bălan, vicepreşedinte PNL, a declarat în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” că dacă se doreşte o minimă şansă de dezvoltare a Sucevei şi a regiunii de Nord-Est este necesar să fie realizată autostrada care să lege Moldova de Ardeal şi drumul expres Siret – Roman, măsuri pe care PNL le are ca priorităţi când va reveni la guvernare.

Bălan a spus în emisiune că dacă înainte de Revoluţie se făceau poezii cu macarale, astăzi nu se mai poate vorbi de aşa ceva pentru că toate şantierele sunt închise.

„Şantierele cu finanţare europeană şi de la guvern sunt blocate. Nu e niciun secret. Dacă vorbim în mod special de judeţul Suceava, în afară de câteva chestiuni mici şi punctuale nu se întâmplă nimic”, a spus Bălan.

El a arătat că până şi lideri importanţi ai PSD şi ALDE sunt revoltaţi de ceea ce se întâmplă cu investiţiile guvernamentale din judeţul Suceava.

„Dacă vorbim despre dezvoltarea judeţului Suceava vă pot spune că avem cele mai semnificative proiecte, cei mai mulţi bani atraşi în mandatul lui Gheorghe Flutur din 2008-2012, când au recunoscut până şi cei din PSD care au venit atunci la guvernare că au fost atraşi în proiecte un miliard de euro. Astăzi avem o guvernare judeţeană PNL şi municipală PNL care are o susţinere guvernamentală zero şi care nu poate dezvolta judeţul Suceava cu resursele pe care le administrează judeţean sau local”, a spus liderul liberal.

El a subliniat că atât timp cât nu se vor atrage proiecte europene şi atât timp cât Guvernul nu va avea proiecte importante pentru judeţul Suceava nu se va reuşi dezvoltarea zonei.

„Eu cred că, în anul centenar, să nu avem legată Moldova de Ardeal, măcar printr-o singură autostradă, arată că nu avem cum să ne dezvoltăm. În continuare Moldova, regiunea de Nord-Est, este cea mai săracă din UE, ceea ce arată că guvernarea actuală nu are niciun interes să schimbe lucrul acesta”, a spus Bălan.

În ceea ce priveşte proiectele de peste 900 de milioane de lei prin PNDL pentru judeţul Suceava el a spus că acestea nu sunt acoperitoare şi nici nu vizează investiţii de anvergură.

„E ca şi cum un primar ar spune că pe bulevardul principal toate becurile ard, sunt coşuri de gunoi şi puţină verdeaţă. Asta aşteptăm noi la Suceava? Judeţul Suceava are nevoie şi de apă, şi de canalizare, şi de gaz metan, şi energie electrică în toate colţurile judeţului unde sunt câteva case, dar în mandatul acesta nu văd un proiect serios aplecat pe judeţul Suceava cu care guvernarea PSD-ALDE să se laude”, a spus Bălan.

El a adăugat că PNL face „opoziţie serioasă” şi are o multitudine de acţiuni pe care le-a pus în aplicare, dar Guvernul nu e interesat de acestea şi că sub sloganul că se ţin de programul de guvernare de fapt nu fac nimic.

„Dacă vom ajunge noi la guvernare Moldova va fi o prioritate. Noi am avut o întâlnire pe Moldova şi am luat ca principal obiectiv legarea Moldovei cu Ardealul şi drumul expres Siret-Roman. Două căi rutiere dacă vrem să dăm o mică şansă de dezvoltare”, a mai declarat Ioan Bălan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI