Sfârşit înfiorător pentru un bătrân de 86 de ani, din Rădăuţi

> El a ars de viu în locuinţa-i înghiţită de flăcări

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit luni, aproape de ora 20, cu nu mai puţin de cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu violent izbucnit în municipiul Rădăuţi, pe Calea Bucovinei. Până la sosirea echipajelor, flăcările au făcut prăpăd, „arzând generalizat două gospodării, locuinţe şi construcţii anexe, cu pericol de propagare a pârjolului la clădirile învecinate”, după cum ne-a declarat slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Intervenţia salvatorilor militari a fost deosebit de dificilă, incendiul fiind stins după nu mai puţin de 6 ore de luptă cu flăcările. După localizarea acestora, pompierii au pătruns într-una dintre locuinţe, unde, din nefericire, au găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 86 de ani.

La prima gospodărie au ars acoperişul casei pe aproximativ 150 mp, casa scării şi bunuri materiale din interior, pereţii şi tavanul camerelor de la mansardă şi de la parter, plus elemente de tâmplărie. La a doua proprietate au ars anexele gospodăreşti cu bunurile aferente, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, acoperişul casei pe o suprafaţă de 100 mp şi tavanul acesteia.

Cercetările efectuate ulterior au stabilit că pârjolul a plecat din dormitorul bătrânului decedat, cel mai probabil din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: