De la bugetul local al municipiului

Un milion de lei pentru reconstruirea sediului Seminarului Teologic Liceal din Suceava

> Vechiul complex administrativ a fost distrus în totalitate în urma incendiului devastator din 8 ianuarie 2015 >Încă 500.000 de lei au fost acordaţi de autorităţi în 2017

Suma de un milion de lei va fi disponibilizată din vistieria municipiului Suceava cu titlu de sprijin financiar acordat Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor pentru continuarea lucrărilor de construire a noului sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

Ajutorul bănesc a fost aprobat ieri de Consiliul Local, demersul survenind unei adrese prin care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor solicita autorităţilor locale sucevene alocarea, în completarea propriilor venituri, a unor fonduri pentru continuarea lucrărilor la noul complex administrativ al seminarului teologic, cel vechi fiind distrus, în totalitate, în urma incendiului devastator din 8 ianuarie 2015.

Valoarea estimată a proiectului este de 10 milioane de lei, rămase de executat fiind lucrări de 5,32 de milioane de lei. Până acum, la corpul A s-au construit parterul şi două etaje, alte patru corpuri de clădire fiind la cota zero.

În anul 2017, de la bugetul local al municipiului Suceava, pentru edificarea obiectivului amintit s-a alocat suma de 500.000 de lei.

Conform OG nr. 82/2001, „de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea locaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor şi care fac aparte din patrimoniul cultural naţional mobil, pentru amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităţilor de învăţământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţie de aşezăminte asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: