Ministrul Justiţiei a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus, joi, revocarea procurorului-şef al DNA Codruţa Kovesi, după ce a prezentat un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României. Demnitarul a adus critici dure în raportul pe care l-a întocmit în calitate de ministru al Justiţiei, printre acuzaţii fiind comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului-şef al DNA, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic.

„Pentru aceste fapte şi acte (existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA – n. red.), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

 În completarea declaraţiei oficiale, ministrul a mai punctat „DNA trebuie să continue să funcţioneze, DNA nu se identifică cu procurorul-şef al acesteia.(…) Trebuie să dezvoltăm ceea ce este bun, trebuie să eliminăm ceea ce este rău”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: