La rectificare

Bani în plus pentru şcoli, din cauza scumpirii utilităţilor

>Luându-se în calcul creşterea cheltuielilor cu utilităţile, pentru funcţionarea centrelor bugetare din învăţământul sucevean se repartizează un plus de 6,33 de milioane de lei >Beneficiare sunt 28 de unităţi preşcolare, şcolare şi liceale, cea mai mare sumă, una de 734.670 de lei, ajungând la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”

Consiliul Local a aprobat rectificarea în plus a bugetului municipiului Suceava cu 9,64 de milioane de lei. Aceasta după ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a transmis repartizarea sumelor defalcate din taxa pentru valoarea adăugată (TVA) pentru finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, conform modificărilor din 2018 ale Legii educaţiei. Întrucât transmiterea prevederilor amintite s-a făcut cu întârziere, la aprobarea bugetului municipiului Suceava, în luna ianuarie, Consiliul Local a votat alocarea, din venituri proprii, pentru finanţarea grădiniţelor, şcolilor gimnaziale, liceelor şi colegiilor din reşedinţa de judeţ a unei sume de 9,16 milioane de lei. În consecinţă, capitolul corespunzător din bugetul local a suferit o rectificare cu un supliment de 476.000 de lei. Astfel, în urma notelor de fundamentare şi luându-se în calcul creşterea cheltuielilor cu utilităţile, pentru funcţionarea centrelor bugetare din învăţământul sucevean se repartizează un plus de 6,33 de milioane de lei. Beneficiare sunt 28 de unităţi de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal, cea mai mare sumă, 734.670 de lei, ajungând la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”. Cu alocări consistente figurează Colegiul de Industrie Alimentară, – 628.000 de lei şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” – 504.000 de lei. Şcoala Gimnazială „Miron Costin” beneficiază de 234.000 de lei, urmată, în ordine descrescătoare, de Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” – 179.750 de lei şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” – 156.580 de lei. Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” are parte de 122.920 de lei, Grădiniţa cu Program Prelungit „Guliver”, de 150.730 de lei, iar Grădiniţa cu Program Prelungit „Ţăndărică” primeşte 114.940 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: