În judeţ, în perioada estivală, potrivit lui Gheorghe Flutur

Este nevoie de măsuri pentru fluidizarea traficului

> Preşedintele CJ explică de ce trebuie ca datele statistice să fie complete: Eu când am blocaje pe drumuri din judeţ nu le am doar la cele 340 de unităţi de cazare din statistică, ci la peste 600 înregistrate oficial

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că e necesar ca autorităţile să se ocupe de infrastructura de transport şi de punerea în valoare a obiectivelor turistice pentru creşterea adresabilităţii, dar subliniază că, pentru proiecte corecte, este nevoie de date statistice clare, actualele nefiind în acord cu realitatea.

Flutur a vorbit în cadrul Conferinţei naţionale a ghizilor din România despre necesitatea dezvoltării infrastructurii, în special rutiere.

„Nu stăm foarte bine la infrastructură, autostrăzi, drumuri rapide, centuri ocolitoare. E o problemă uriaşă” a declarat Flutur.

El a arătat că rolul administraţiei este să îi facă pe ghizi să ajungă mai uşor cu turiştii la obiective şi să pună în valoare obiectivele turistice.

Flutur a spus că e nevoie de situaţii statistice în concordanţă cu realitatea pentru a fi realizate proiecte care să conducă la dezvoltarea turistică şi la o accesibilitate mai facilă la obiectivele din judeţ.

Astfel, el a arătat că judeţul Suceava figurează cu 350 de unităţi de primire turişti în datele Institutului de Statistică, iar Ministerul Turismului are 640 de unităţi înregistrate.

Cei de la Statistică au explicat că nu raportează pensiunile sub cinci camere şi că, în acest fel, nu sunt raportate jumătate din unităţile de cazare

„Eu când am blocaje pe drumurile din judeţul Suceava nu le am numai pentru cele 340, ci pentru cele peste 600 de unităţi de primire” a spus Flutur.

El a adăugat că, anul trecut, la Cetatea de Scaun, au fost 200.000 de vizitatori, ceea ce arată că autorităţile sucevene trebuie să se pregătească pentru perioada următoare şi cu alte căi de acces, cu dotări suplimentare pentru trafic de vârf.

Flutur le-a spus ghizilor din ţară că autorităţile judeţene acţionează pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi că în acest an începe modernizarea Drumului Talienilor (cunoscut din romanul „Baltagul”), un drum care va lega judeţul Suceava de judeţul Neamţ. Un alt drum turistic care se va moderniza este cel prin pasul Bilbor, care va realiza legătura între judeţele Suceava şi Harghita, iar un alt drum strategic de turism ce leagă zona Dornelor de Ardeal este Grădiniţa – Coşna.

Totodată, Gheorghe Flutur a apreciat că s-ar dezvolta mai bine turismul dacă va exista o strategie naţională pentru poluri de dezvoltare turistică.

„Ar trebui o strategie naţională. Nu cred că Delta Dunării nu poate fi un pol de dezvoltare turistică, cu proiecte-tip care să le accesezi în Deltă” a spus Flutur, care a menţionat că şi Bucovina merită să fie pol de dezvoltare turistică, la fel ca sudul Transilvaniei cu bisericile fortificate.

„Ar fi câteva zone pe care noi să le avem în vedere. Acum suntem cu bucăţica, pe ici, pe colo, pe diverse programe” a constatat preşedintele CJ Suceava.

El a mai spus că şi Legea turismului a fost făcută de sus în jos, fără să definească ce este turismul rural sau ce este agropensiunea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: