Drepturi salariale de 640.000 de lei acordate nelegal în 20 de primării

> Potrivit Camerei de Conturi, în Berchişeşti, Frumosu, Grămeşti, Grăniceşti, Şcheia şi Vadu Moldovei, majorarea cu 15% până la 25% a salariilor secretarilor comunelor s-a efectuat prin stabilirea eronată a salariului de bază > În Berechişeşti şi Todireşti s-a acordat „spor de proiecte europene” pentru perioade în care în comunele respective nu s-a implementat niciun proiect cu finanţare externă nerambursabilă!

Camera de Conturi Suceava a descoperit nereguli privind angajarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor bugetare în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Conform Raportului privind finanţele publice locale pe anul 2016, în cauză sunt 20 unităţi administrativ-teritoriale la care, în ceea ce priveşte „cheltuielile de personal”, s-au identificat un prejudiciu total de 640.000 de lei şi abateri financiar-contabile în valoare de 8.000 de lei.

În municipiul Suceava, lucrătorii Camerei de Conturi Suceava au descoperit drepturi salariale acordate nelegal directorului Direcţiei de Asistenţă Socială, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de specialitate al primarului, în timp ce în comunele Berchişeşti, Frumosu, Grămeşti, Grăniceşti, Şcheia şi Vadu Moldovei s-a evidenţiat că majorarea cu 15% până la 25% a salariilor secretarului unităţii administrativ-teritoriale s-a făcut prin stabilirea eronată a salariului de bază.

În Cajvana, Frasin, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Cârlibaba şi Vereşti, indemnizaţiile de şedinţă stabilite şi plătite consilierilor locali s-au calculat greşit, prin aplicarea cotei de 5% asupra indemnizaţiei majorate a primarului şi nu asupra celei aferente lunii decembrie 2013.

În Solca, s-a descoperit acordarea de sume cu caracter tranzitoriu personalului din cadrul unităţii de învăţământ, acestea fiind incluse în salariul de bază în cuantum mai mare decât cel stabilit pentru luna iulie 2016.

În comuna Ipoteşti, lucrătorii Camerei de Conturi au constatat depăşirea cheltuielilor de personal reprezentând plata cu ora pentru activitate didactică, cheltuieli decontate prin depăşirea numărului de ore pentru care beneficiarul în cauză a fost pontat.

Drepturi salariale s-au acordat nelegal în Horodnicu de Jos, Şerbăuţi şi Volovăţ, cazuri în care prevederile privind majorările salariale s-au aplicat în mod eronat.

În comunele Berechişeşti şi Todireşti s-a acordat „spor de proiecte europene” pentru perioade în care la nivelul entităţilor respective nu s-a implementat niciun proiect cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

La Camera Agricolă Suceava, finanţată de Consiliul Judeţean, specialiştii Camerei de Conturi au evidenţiat nerespectarea prevederilor legale cu privire la stabilirea, evidenţierea şi plata contribuţiilor speciale datorate bugetului consolidat al statului, aferente sumelor de natura salariilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi irevocabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: