Identificate fiind în urma consultărilor organizate de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Suceava

Nevoile tinerilor, prezentate în prima şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret

La Consiliul Judeţean Suceava a avut loc joi, 15 februarie a.c., prima şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT), ocazie cu care au fost evidenţiate nevoile tinerilor, identificate în urma consultărilor organizate de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Suceava.

„Tinerii au avut ocazia să discute într-un cadru organizat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, la o primă şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret, structură consultativă pe probleme de tineret, fără personalitate juridică, ce funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Suceava în baza HCJ de constituire nr.65 din 31 martie 2017, a prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare şi în conformitate cu reglementările legislaţiei naţionale şi europene în vigoare” a precizat, într-un comunicat de presă, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) Suceava, Vlad-Alexandru Grosar.

El a menţionat că dezbaterea dintre tineri şi autorităţi a început cu tema cooperării autorităţii publice locale cu structurile neguvernamentale de tineret şi alocarea anuală a unei sume, în acord cu nevoile tinerilor din Suceava.

După ce reprezentanţii organizaţiilor de tineret înscrise în CCPT şi-au prezentat activitatea, au fost evidenţiate nevoile tinerilor suceveni identificate în urma consultărilor organizate de FJT Suceava şi totodată a fost prezentat şi raportul de activitate al FJT.

Discuţiile au continuat pe seama aspectelor procedurale ale CCPT şi s-a stabilit înfiinţarea unei secţiuni dedicate pe adresa web Cjsuceava.ro, unde se vor regăsi şi procesele-verbale ale acestor şedinţe consultative desfăşurate între tineri şi autoritate.

Atât reprezentanţii tinerilor prezenţi, cât şi reprezentanţii autorităţii publice locale şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în iniţierea procesului de realizare a unei eventuale strategii pentru tineret a judeţului Suceava.

„În final, s-a decis de comun acord ca astfel de şedinţe să aibă loc, începând de acum, trimestrial sau ori de câte ori este necesar, pentru a atrage în acelaşi timp şi noi înscrieri în CCPT a mai multor reprezentanţi ai structurilor de tineret cu activitate la nivelul judeţului Suceava, care să adopte astfel rezoluţii şi recomandări privind temele de interes dezbătute cu incidenţă în domeniul tineretului, iar în momentul în care componenţa CCPT va fi mai numeroasă, să se grupeze în comisii de lucru structurate pe domenii distincte (cultură, educaţie şi formare, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat, participare şi activităţi de voluntariat, sport, sănătate şi mediu, incluziune socială şi susţinerea tinerei familii) pentru elaborarea strategiilor şi politicilor” a mai arătat Vlad-Alexandru Grosar.

El a menţionat că CCPT funcţionează pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte elaborarea şi monitorizarea politicilor publice în domeniul tineretului la nivel judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: