Primăria Suceava sancţionează şefii de asociaţii care organizează „pe genunchi” adunările generale

 > „Preşedinţii, respectiv administratorii, au obligaţia de a merge din uşă în uşă să semneze un convocator, în aşa fel încât sucevenii să fie informaţi cu privire la aceste adunări generale” a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi

> De-a lungul anilor, cea mai mare prezenţă a fost de 13%, la Asociaţia „T 62”, cu 16 participanţi, în timp ce la o asociaţie cu număr mare de proprietari, participarea a fost de numai 1,52%!

 Conform Legii nr. 230/2007, până pe 31 martie este obligatoriu ca toate asociaţiile de proprietari să-şi ţină adunările generale.

Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiul Suceava, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în reşedinţa de judeţ există 125 de asociaţii de proprietari, cea mai mare fiind Asociaţia nr. 23+27 din cartierul Obcini, cu 2.124 de apartamente, iar cea mai mică, Asociaţia „Traian Ţăran”, cu 12 apartamente.

Potrivit viceprimarului, până acum, din totalul amintit, doar 104 de asociaţii au programat adunările generale.

„Până pe 31 martie, toate asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava trebuie să facă aceste adunări generale. Dacă sucevenii se vor implica, probleme care ajung la Primărie vor fi mai puţine, fiindcă se pot rezolva cu ocazia acestora. Preşedinţii, respectiv administratorii, au obligaţia de a merge din uşă în uşă să semneze un convocator, în aşa fel încât sucevenii să fie informaţi cu privire la aceste adunări generale” subliniază adjunctul şefului executivului local.

Potrivit legislaţiei în domeniu, adunarea generală îşi poate ţine lucrările doar dacă participanţii sunt în număr de jumătate plus unu din totalul membrilor asociaţi, „lucru care nu se întâmplă niciodată”. O a doua adunare generală este convocată după un interval de 5-7 zile de la eventuala „ratare” a celei dintâi, de această dată adunarea desfăşurându-se doar cu membrii prezenţi, indiferent de numărul lor. De-a lungul anilor, cea mai mare prezenţă a fost de 13%, la o Asociaţia „T 62”, cu 16 participanţi, în timp ce, la o asociaţie cu număr mare proprietari, participarea s-a ridicat la numai 1,52%.

„Fac apel la suceveni să se dea dovadă de simţ civic şi să participe la adunările generale. Acolo unde consideră că nu au fost informaţi cum trebuie, să ne anunţe pentru a lua măsurile necesare. Aceşti preşedinţi sau administratori sunt plătiţi din banii sucevenilor. Reprezentanţii noştri participă la adunări, verifică listele de semnături, pentru ca aceste adunări să se desfăşoare cum trebuie, şi nu făcute pe genunchi” a subliniat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: