Jocurile Olimpice de Iarnă, PyeongChang

Dornenii intră în competiţie

Dorin Velicu şi Maria Marinela Mazilu, skeletonişti legitimaţi la CSI Vatra Dornei, pregătiţi de antrenoarea Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Delia Ivaş, fostă sportivă legitimată la acelaşi club, reprezintă România la skeleton, una dintre cele şase discipline sportive de la Jocurilor Olimpice de Iarnă, care se desfăşoară, în perioada 9–25 februarie 2018, la PyeongChang, în Coreea de Sud.

 În vârstă de 26 de ani, Maria Mazilu a ajuns la cea mai importantă competiţie a lumii, unde se califică numai 20 de sportive, fiind deja o performanţă pentru ţara noastră, cu atât mai mult cu cât, de ani de zile, campionatele naţionale ale României la această disciplina, la fel ca la sanie şi bob, se desfăşoară în Austria, susţin oficialii Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR).

„Antrenamentele oficiale au fost foarte dificile, pentru că este prima oară când sunt pe pârtia aceasta şi a trebuit sa fiu foarte atentă la cel mai mic detaliu pentru a nu pierde timp. Am avut cinci zile de antrenament, cu un total de 10 coborâri. Mult prea puţin pentru a cunoaşte o pârtie. Dar eu sper să merg cât mai bine în concursul oficial. Nu se ştie ce va fi, cine câştiga, cine pierde, pentru că este foarte dificilă pârtia. Sunt foarte multe porţiuni unde poţi greşi, pierzând timp. Eu mă bucur că sunt aici, pentru că la skeleton este foarte greu să te califici. Mie mi-ar conveni ca temperatura să fie cât mai joasă, pentru că avem patine pentru gheaţă dură, cât mai tare”, a declarat Maria Mazilu pe pagina web a COSR.

La rândul său, Dorin Velicu a precizat: „Orice încurajare şi gând bun îmi va da putere. Mulţumesc!”.

Dorin Velicu va evolua în primele două manşe joi, 15 februarie, orele 3,00 şi 4,20, şi în ultimele două, vineri, 16 februarie, orele 2,30 şi 3,45. Bucovineanca Maria Marinela Mazilu va evolua vineri, 16 februarie, şi sâmbătă, 17 februarie, de la ora 13,20 şi 14,30, în cele patru manşe de skeleton.

 „Avem echipă completă la skeleton la PyeongChang, masculin Dorin Velicu, feminin Maria Mazilu, antrenor Delia Ivaş, toţi trei de la CSI Vatra Dornei. Maria Marinela Mazilu, calificată pentru a treia oară consecutiv la o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, de data aceasta cu emoţii, în urma redistribuirilor, dar cu un parcurs foarte bun. Dorin Velicu este calificat pentru a doua oară consecutiv la o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, după Soci 2014, fără a avea emoţii la ultimele competiţii, cu toate că la începutul sezonului nu am crezut că va avea şanse. Delia Ivaş a renunţat pentru acest sezon de a lucra ca antrenor pentru Federaţia Internaţională de Sanie, pentru a se putea ocupa de pregătirea celor doi sportivi. Dorin Velicu, sportivul nostru de la CSI Vatra Dornei, începe în această noapte seria celor 4 manşe ale concursului olimpic de skeleton. Concentrare şi încredere! Hai Bucovina, hai Hunedoara (localitatea unde Dorin Velicu îşi are domiciliul şi familia), hai România!”, este mesajul prof. Octavian Pungovschi, directorul CSI Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: