Trimis în judecată pentru că şi-a ucis mama în bătaie

Trimis în judecată pentru că şi-a ucis mama în bătaie

 > Fiul îşi acuza mama că din cauza ei a divorţat de soţie > Ucigaşul a încercat să scape ştergând urmele faptei comise

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din municipiul Rădăuţi, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportat la infracţiunea de omor. Mai exact, omul a ucis-o pe cea care i-a dat viaţă cu o ploaie de lovituri cu pumnii şi picioarele. Criminalul, arată anchetatorii, nu a ţinut cont că îşi lovea cu sălbăticie propria mamă, în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2017, ba mai mult, a refuzat să anunţe poliţia despre comiterea faptei şi a încercat să şteargă urmele chiar dacă de faţă era şi un martor.

Întâlnirea cu fosta soţie a declanşat totul

Totul a început, după cum reiese din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, pe data de 5 decembrie, când inculpatul s-a întâlnit cu fosta sa soţie, reproşându-i acesteia mai multe lucruri, inclusiv că ar avea o nouă relaţie. Supărat de discuţia avută cu fosta parteneră de viaţă, rădăuţeanul s-a întâlnit, în cursul după-amiezii, cu o cunoştinţă cu care „s-a deplasat pe la mai multe localuri din municipiul Rădăuţi şi oraşul Siret, a consumat băuturi alcoolice în municipiul Rădăuţi, a cumpărat băuturi alcoolice de la un magazin, iar în continuare s-a deplasat cu această persoană la imobilul unde locuia cu mama sa – cu aproximaţie ora 23.00 – unde au început să consume băutura”. Cu mintea întunecată de aburii alcoolului, bărbatul a continuat convorbirile telefonice cu fosta soţie. Aflată şi ea în bucătăria locuinţei, mama criminalului i-a solicitat fiului să se liniştească, însă acesta „i-a reproşat că din cauza ei s-a produs divorţul, i-a smuls ochelarii de pe faţă şi le-a rupt rama, după care a luat medicamentele victimei şi le-a aruncat”.

Atac sălbatic asupra celei care l-a crescut şi îngrijit

Atacul criminalului asupra celei care i-a dat naştere şi l-a îngrijit o viaţă întreagă a fost unul sălbatic, chiar dacă în casă era şi partenerul de pahar, arată anchetatorii. Rădăuţeanul a trecut de la vorbe de ocară la lovituri cu pumnii şi picioarele pe parcursul a zeci de minute. „Inculpatul a prins-o de păr pe victimă, apoi de haine, a târât-o spre dormitorul acesteia, continuând să-i reproşeze că l-a divorţat, iar în cameră fiul a aplicat mamei sale multiple lovituri, de o duritate nejustificată, pe aproape tot corpul” se mai arată în probatoriu, adăugându-se că „inculpatul a revenit în bucătărie după circa 30 minute – acesta fiind de fapt intervalul de timp în care autorul a lovit-o pe victimă. Ulterior, atât martorul, cât şi inculpatul au continuat să consume băuturi alcoolice, după care au adormit”.

Autorul crimei a încercat să şteargă urmele faptei

Musafirul invitat la un pahar, care a fost şi martor la cele întâmplate, a dormit în bucătărie, au stabilit anchetatorii, iar la un moment dat rădăuţeanul l-a trezit, spunându-i că mama sa a murit. În loc să sune la poliţie, aşa cum l-a sfătuit şi prietenul, inculpatul a preferat să strângă diverse lucruri împrăştiate prin casă şi totodată să spele urmele de sânge din locuinţă. “Martorul l-a contactat telefonic pe fratele său şi i-a solicitat să vină la locuinţa inculpatului, această persoană ajungând acolo după câteva minute. Constatând la rândul său că victima este decedată, observând urmele de violenţă de pe corpul acesteia precum şi urmele de sânge de pe podele, i-a solicitat la rândul său inculpatului să anunţe organele de poliţie, însă acesta a ignorat şi această solicitare, ocupându-se în continuare de ştergerea urmelor agresiunii” se mai arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Până la urmă, fapta a fost sesizată oamenilor legii chiar de musafirul criminalului, la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, iar, ulterior, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă. Conform concluziilor medicului legist, moartea victimei a fost una violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi posibil compresie toracică şi concomitent leziunilor suferite prin lovire cu şi de corpuri dure. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: